Vinarije Kutjevo d.d., Krauthaker, Galić, Veleučilište, Perak, Ceco, Mihalj, Markota, Tandara, Tepeš, Soldo, Perić i AT Agrofort predstavile vina u Zagrebu

Autor: DK

Notu tradicije, modernosti i berbe za pamćenje imali smo prilike doživjeti posjetitelji na manifestaciji En Primeur 2019. u zagrebačkom hotelu Westin, a organizirali su je Hrvatska gospodarska komora u suradnji sa udrugama Graševina Croatica, Vino Dalmacije i Hortus Croatiae . Tu je 65 vinara predstavilo graševinu, pošip, pušipel, te druge sorte iz triju vinskih regija – Slavonije i Podunavlja, Dalmacije i Međimurja. Uz Kutjevačko bilo je zastupljeno i Požeško-pleterničko vinogorje.

Na vinskom događaju mladoga vina godine En Primeur 2019., iz Slavonije i udruge Graševina Croatica predstavili su se vinari Belje, Erdutski vinogradi, Iločki podrumi, PP Orahovica, Feravino, Krauthaker, Galić, Veleučilište Požega, Vina Jakob, Vina Kalazić, Podrumi Kolar, Vina Antunović, OPG Ivo Brzica, Vina Papak, Vino Buhač, Badel – Vinarija Daruvar, Misna vina, Vina Perak, Ceco, Vina Mihalj, Vina Markota, OPG Mitrović Antun i Vina Tandara.

Još su se predstavili Kutjevo d.d., Baranjski kulen, Vinarija Kopjar, OPG Perić, Vinogradarstvo i vinarstvo Tepeš, OPG Soldo, AT Agrofort te vinarije Trs, Čobanković i Dragun.

Predstavnici vinskih regija berbu 2018. godine ocijenili su kvalitetnom i plodonosnom, pa u skladu s tim očekuju i vrhunska vina.

-Što se tiče uroda, 2018. bila je nešto obilnija u odnosu na prethodnu. Imali smo berbu koja nam je osigurala zalihu vina, a kvaliteta je vrlo dobra te ima izvrsnih vina. Ovdje prezentirano presjek godine, gdje će sommelieri, vlasnici i voditelji restorana te distributeri dobiti uvid u to kako smo doživjeli ovu godinu i u kvalitetu vina, a vidjet će se i kakva su vina proizveli u trima različitim regijama. S obzirom na izvrsnu kvalitetu grožđa koju smo imali prilikom berbe, tržište može očekivati izvanredna vina- istakao je predsjednik udruge Graševina Croatica Vlado Krauthaker.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: