Vinarija Markota ponovo okupila rabotare i stalne zaposlenike pred blagdane zahvalivši im se za ovogodišnji trud /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Postala je tradicija u pleterničkoj Vinariji Markota da se u prosincu prije Božićnih i novogodišnjih blagdana okupe stalni i sezonski radnici. Tako je bilo i proteklih dana kada se njih pedesetak našlo u podrumskim prostorima vinarije čime je zapravo obilježen kraj jedne vinogradarske sezone jer uskoro kreće nova radna godina u vinogradima i to  poslovima orezivanja vinove loze. Pozdravne riječi, te osvrt na ovogodišnje poslovne i proizvodne rezultate  uputio je vlasnik vinarije Marinko Markota. Zahvalio im je na trudu i požrtvovnom radu kako bi godina bila što uspješnija.

Vinarija Markota danas ima oko 35 ha vinograda sa 170 tisuća čokota. Godišnje proizvedu oko sto tisuća litara vina, koja plasiraju u našoj zemlji, a imaju i izvoz zbog zanimanja u više europskih zemalja. Uz potporu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja grade novu kušaonicu, a sadašnje skladište proširit će za stotinjak četvornih metara. Moći će primiti oko 70 posjetitelja, što će uz vinska okupljanja i druženja pružiti mogućnost održavanja  prezentacija ili manjih stručnih skupova.

Na kraju okupljanja za dobro raspoloženje tijekom zajedničkog domjenka i druženja nastupio je glazbeni duet Marko Kraljević – Boris Nepehal.

Foto: D. Mirković [FAG id=269394]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek