Vinarija Kaptol šampion ocjenjivanja vina Oriovita u Oriovcu, te sa Sauvignonom blanc pobjednik među bijelim vinima

Autor: DK

Udruga vinogradara i vinara općine Oriovac organizirala je 4. Međunarodnu manifestaciju Oriovita na kojoj je bilo ocjenjivanje vina. Svim natjecateljima Oriovite svečano su uručene diplome, priznanja i zahvalnice. Posebno valja istaći goste koji su prepoznali kvalitetu ove manifestacije i, osim predavanja svoga vina na ocjenjivanje, došli čak iz Bjelovara, Našica, Kutjeva, Kaptola, ali ne treba zaboraviti ni one iz, ne tako dalekog, Cernika, Sibinja, Brodskog Stupnika, Starog Petrovog Sela i drugih okolnih općina i gradova.

Vinarija Kaptol zasluženi je šampion ovogodišnje Oriovite. Sa svojim je vinom Sauvignon blanc iz 2017. osvojila ukupno 87,67 bodova. Time je ovo vino i pobjednik u kategoriji bijelih vina dok je u kategoriji crnih vina najviše bodova dobio Zvonko Kvesić iz Brodskog Stupnika. Njegov je Syrah osvojio 87 bodova što je za 0,67 bodova manje od šampionskog vina.

Tamburaški sastav Lengeri iz Davora, poznati sa nastupa na festivalu „Zlatni glas zlatne doline“ u Kaptolu, svirali su i pjevali ovom prigodom zabavljajući gotovo 300 sudionika i posjetitelja Oriovite 2019.

Foto: Općina Oriovac

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: