Vinari uzorne vetovačke udruge „Veteri Castra“ čekaju uređenje prostorija uz dugoočekivanu potporu grada Kutjeva

Autor: Jelenko Topić

Peta godišnja skupština Udruge vinogradara, vinara i voćara „Veteri Castra“ iz Vetova koja je sa više od 60 članova po marljivosti jedna od najaktivnijih u ovom kraju, protekla je u analizi prošlogodišnjeg rada, a donijeti su planovi za ovu i slijedeću godinu.

-Nastavili smo uhodanim radom kao i ranijih godina i to efikasno jer nakon dogovora i raspodjele poslova članovi to potpuno ostvare, a ključni su bili priredba Vincelovo, ocjenjivanje vina članova udruge,  stručna predavanja o zaštiti i primjeni novih tehnologija u vinogradu, izlet u vinogorje Fruške gore, te Vinski bal sa Martinjem – kazao je u izvješću predsjednik „Veteri Castre“ Branko Jakobović koji je upozorio na neizvršena obećanja grada Kutjeva za uređenje prostorija udruge.

Rad je pozdravio predstavnik grada Dinko Špoljarić objasnivši da će grad tokom ove godine raditi na uređenju prostorija, no traži se rješenje da se to bude sa nižim sredstvima od onih predviđenih predračunom.

-Nastavljamo organizaciju priredbi i radionica kao i do sada, edukacijski izlet na vinarske lokacije, te uređenjem prostorija – istakao je u novom programu rada tajnik udruge Petar Lukić.

Nakon skupštine sudionici su nastavili zajedničko druženje, a vinar Deni Pavić doveo je tamburaše koji su svirali i pjevali okupljenima.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: