Vinari udruge „Graševina Croatica“ u Kutjevu dogovarali slijedeće aktivnosti uključujući Festival graševine /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Udruga Graševina Croatica najveća je udruga vinara Slavonije i Baranje, a okuplja gotovo sve vinogradare i vinare na području istočne Hrvatske. Iako je udruga osnovana s ciljem promocije graševine kao najvažnije hrvatske vinske sorte, danas su orijentirani na promociju svih sorti vina koje proizvode članovi, te promociju vinske i turističke destinacije – Slavonije, Baranje i Podunavlja jer je vino predstavnik svake od mikro destinacija.

Svoj radni sastanak imali su u Kutjevu odakle je njihov sadašnji predsjednik vinar Vlado Krauthaker.

Graševina Croatica je nositelj regionalnog vinskog razvoja i predstavlja jednu od četiri regionalne vinske udruge u Hrvatskoj koje su  nositelji nacionalne vinske strategije Vina Croatia – Vina Mosaica.

-Dogovarali smo aktivnosti za Festival graševine početkom lipnja u Kutjevu, zatim o pripremama za Dane hrvatskog turizma koji će se tijekom po prvi puta ove godine održati u Slavoniji, a osvrnuli smo se i na novi Zakon o vinu – kazao nam je V. Krauthaker i dodao da je bilo riječi o razvoju vinskog turizma, vinskim cestama i drugom.

Daljnji planovi usmjereni su na jače povezivanje vina i turizma, kako u ovoj regiji i ovdašnjim podrumima, tako i tijekom ljetne turističke sezone na Jadranu gdje žele graševinu predstaviti kao autentično hrvatsko vino koje se odlično sljubljuje uz gastronomske specijalitete naših krajeva.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: