Vinari prepoznati po brojnim priredbama i predavanjima (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

DSC_0485-418x215VETOVO – Udruga djeluje više od dvije godine, organiziramo redovno priredbe uz Vincelovo u svome mjestu, zatim Vinski bal, sudjelujemo sa ribičima u organizaciji Ribarske večeri, imamo interno ocjenjivanje vina naših članova, niz stručnih predavanja, te  jednom godišnje stručni izlet – istakao je na redovnoj izvještaj skupštini Udruge vinara, vinogradara i voćara „Veteri castra“ iz Vetova njen predsjednik Branko Jakobović.

Upozorio je da nemaju prostorije za rad što očekuju da će se uskoro riješiti, te na projekt Kuća graševine koji je počet u Vetovu, no sada ga drugi svojataju. Planom rada za ovu godinu predviđen je nastavak ovih aktivnosti i organizacija priredbi, pokrenuta je inicijativa da u udrugu uključi više mladih ovog kraja, a Upravni odbor sa 9 članova proširen je sa još dva u osobama Drage Jurića i Drage Oriškovića.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-Vaše priredbe i druge aktivnosti su prepoznate, grad će vam i nadalje pomagati, a ne treba ići na nikakve podjele između Kutjeva i Vetova jer smo mi jedno pa moramo zaboraviti sve animozitete- kazao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir pohvalivši rad udruge „Veteri castra“. Dodao je da grad ulaže sredstva na cijelo područje radi ravnomjernog razvoja.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Zajedno možemo učiniti više,umjesto animoziteta iskoristimo dobre mogućnosti za razvoj našeg kraja što će županija obuhvatiti razvojnom strategijom koja je u izradi, a pripremamo i marketinšku strategiju zbog unapređenja turizma- istakao je čestitajući vetovačkim vinarima na plodnom radu požeško-slavonskui župan Alojz Tomašević, te pozvao na suradnji svih čimbenika kako bi imali bolju budućnost. Kazao je da će biti sretan kad Kuća graševine bude gotovo neovisno o tomu gdje će se nalaziti jer trebamo djelovati zajedno.

Josipa Miličević, predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva

Predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva Josipa Miličević također je pohvalila rad ove udruge koja potiče i okuplja ostale vetovačke udruge, zatim je veliki prior Templarskog reda iz Požege Vinko Lisec ukazao na povijest  Vetova dugu 800 godina , a rad skupa su još pozdravili Ferdinand Novak, predsjednik Udruge vinara „Vinokap“ iz Kaptola, te hrnjevački vinar Ivo Enjingi izrekavši pohvale o radu Vetovaca.

Vinari su ugostili članove tamburaških sastava Garavuše, Posegana, Bisernicu i Veličke legende, te poznatog pjevača Stjepana Jeršeka Štefa koji su nastupali na njihovim prethodnim priredbama, što su učinili i ovoga puta nakon službenog dijela sjednice.

/Foto: D.M. i D.K./

Više iz kategorije