Vinari nalaze spas u rinfuznoj prodaji svog kvalitetnog proizvoda

Autor: Jelenko Topić

Pandemija korona virusa uzima sve više danak našem gospodarstvu što osjete i brojni poduzetnici, obrtnici i gospodarstvenici požeškog kraja, pa tako i vinari. Obzirom da je potrošnja vina smanjena, a zbog kraha turističke sezone konzumacije u restoranima gotovo da nije ni bilo, potrebno je pronaći put do kupaca i to po cijeni koja neće odvesti u minus!
Neki su vinari pokušali smanjiti viškove odlukom da u berbi 2020. poberu polovinu uroda jer su podrumi bili puni vina iz prethodne godine. Prošlogodišnje mjere države kroz subvenciju kriznog skladištenja i kriznog destiliranja, na neki su način pridonijele kratkotrajnom spasu i ravnoteži tržišta i to uglavnom za velike proizvođače. Rješenje za sve proizvođače vina i njihove viškove ponudila je zagrebačka tvrtka  Vinolog, koja već nekoliko godina otkupljuje rinfuzno vino iz svih naših regija.

Kako smo saznali vinari, ponajviše oni sa manjim količinama vina, dobro su reagirali na ovu  inicijativu vinari, te stalno šalju ponude. Među njima je navodno nekoliko vinara iz kutjevačkog, te požeško-pleterničkog vinogorja.

-Nakon dogovorene suradnje sa vinarima, otkupljeno vino, te ono postaje dio naše priče, a naši vinski specijalisti procjenjuju kvalitetu iza koje stojimo te ga označimo jednom od etiketa naših robnih marki – tvrde iz Vinologa i dodaju nastojanja da naprave selekciju sa dobrim omjerom okusa, alkohola, kiseline i slatkoće bude usklađen. Robne marke napravljene od otkupljenog vina su dobro prihvaćene na tržištu, a pripremaju ponudu za izvoz čime bi do nove berbe ispraznili dio svojih podruma.
-Dragi vinari, pozivamo vas da nam pošaljete ponudu s podacima o sorti, količini i cijeni vina u rinfuzi koje želite prodati. Jednostavno popunite obrazac za ponudu, a ubrzo ćemo se povratno javiti i dogovoriti uvjete. Najmanja količina vina jedne vrste koja se može ponuditi je tri tisuće litara. Kod manjih količina šaljemo vlastite tankove, a ako se radi o većoj količini možemo poslati i cisterne zapremine do 25 tisuća litara. Poziv je otvoren cijelu godinu! Svako vino za nas je izazov, uživamo u izradi novih vinskih priča i u suradnji sa novim partnerima. Javite nam se s povjerenjem-  poručuju iz Vinologa.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88