Vinari iz Požeštine na 13. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva u Zagrebu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Vino Venje barrique berbe 2006. Ive Enjingija iz Hrnjevca dobilo je visoko priznanje, četiri zvjezdice na 13. Međunarodnom festival vina i kulinarstva u Zagrebu. To je vino svrstano u Klub vinskih zvijezda Festivala. Dvodnevna vinska manifestacija održala se u prestižnom Hotelu Esplanada a okupila je pored stotinjak vinara iz Hrvatske i vinare iz Italije, Austrije, Slovenije, Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije.

Na Festivalu su izlagali kutjevački vinari Perak, Adžić, Josipović, Galić, Kutjevo d.d., Markota iz Pleternice, te po prvi puta vinarija Kaptol obitelji Ljevar. S vrhunskim bučinim uljem premium kvalitete predstavilo se obiteljsko gospodarstvo Grbić iz Požege.

S pet vrhunskih vina predstavila se Vinarija Perak, uglavnom prošlogodišnje berbe. Vinarija Krauthaker je na degustaciju ponudila većinu vina iz proizvodnog programa dok je Požežanin Josipović, koji vinogradari u Bektežu, posebnu je pažnju privukao s dva šampanjska vina, glazbenog naziva Jezz i Tango.

Vinarija Galić premjestila je sjedište iz Velike u novi podrum u Kutjevu, a predstavila se sa sedam vina. Prošlogodišnjom graševinom, te još pet bijelih i crnih vina i roseom. Predstavio se Kutjevčanin Antun Adžić sa svojim vrhunskim vinima dok je devet crnih i bijelih sorti, rose i šampanjsko vino bilo ponuđeno na štandu Kutjeva d,d.

Pleterničanin Markota predstavio se i na degustaciju ponudio većinu proizvoda iz bogate lepeze vina. Po prvi puta na ovoj manifestaciji je izlagala Vinarija Kaptol i to pet vina, uglavnom mlada, prošlogodišnja. Na Grbićevom štandu pored vrhunskih ulja mogle su se kušati bućine sjemenke.

Poseban interes pokazan je za radionicu Ive Enjingija na kojoj je kušano čak 12 vina, većinom graševina starijih godišta. Najstarija je bila iz 1990. Potvrđeno je da se njegovim ekološkim načinom proizvodnje mogu dobiti vina izuzetne kakvoće i koja se svrstavaju u sam svjetski vrh.

Na Festivalu se na svakom koraku moglo vidjeti Požežana bilo da žive u Zagrebu ili su došli kao posjetitelji.

Foto: D. Mirković [FAG id=249250]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot