VIKEND U BUKU: Susret žitelja bučke župe i iseljenih župljana-stižu im i Slavonski trubači

Autor: Jelenko Topić

BUK – Mjesni odbor Buk, Kulturno-umjetničko društvo „Svilenka“, Udruga za sport i rekreaciju „Tomo Perić“ i NK BSK organizatori su dvodnevne manifestacije „Dan žitelja bučke župe i iseljenih župljana“ koja se održava u subotu i nedjelju 7. i 8. srpnja. Očekuje se dolazak iseljenih iz drugih krajeva Hrvatske, te iz inozemstva.

Prvoga dana u subotu od 17 sati na školskom igralištu se održava Memorijalni malonogometni turnir „Tomo Perić“ u čast tom poginulom branitelju iz ovoga kraja. Predviđene su vrijedne nagrade za pobjednike turnira uz cjelovečernji glazbeno-zabavni program sa bogatom ugostiteljskom ponudom domaćih specijaliteta i osvježavajućih pića po popularnim cijenama.

Program se nastavlja u nedjelju od 9.30 sati polaganjem vijenaca na grob pokojnog Perića, te od 10 sati misom zadušnicom za pokojnog Tomu Perića, te poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi Buk koju će predvoditi  vlč. Siniša Paušić.

Nakon toga okupit će se gosti i uzvanici kada će se nazočnima obratiti čelnici lokalne i regionalne samouprave, te druge dužnosnici.

Tijekom dopodneva na malonogometnom igralištu će svoje štandove postaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici ovog kraja koja će ponuditi svoje domaće proizvode.

Poslije podne tj. u 16 sati predviđena je zanimljiva revijalna nogometna utakmica u kojoj će snage odmjeriti žitelji lijeve protiv desne strane ovoga sela, a uvečer se priređuje bogat zabavno glazbeni program tijekom kojega će nastupiti grupa Kings i Slavonski trubači.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: