Vikend rekorder s 2,37 promila alkohola u organizmu

POŽEGA – Unatoč brojnim upozorenjima i prometnim nesrećama s težim posljedicama uzrokovanih vožnjom pod utjecajem alkohola pojedinci ne odustaju.

U nedjelju, 6. studenoga 2016. godine, oko 3.20 sati, u Pakracu, Trg bana Josipa Jelačića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,37 promila upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, kutinskih registarskih oznaka.

Nešto kasnije, oko 4.15 sati, u Požegi, u Županijskoj ulici, u prometu je zatečen 30-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola od 1,50 promila.

Istoga dana, također oko 4.15 sati, u Pakracu, Trg bana Josipa Jelačića, policijski službenici su zatekli 23-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,96 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju, 6. studenoga 2016. godine, oko 20.10 sati, u mjestu Kula, u Ulici kardinala Alojzija Stepinca, 58-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,45 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio na južnu putnu bankinu te prednjim dijelom udario u metalnu ogradu u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. Nakon udara došlo je do samozapaljenja vozila. Protiv 58-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće i to u Požegi u Ulici dr. Filipa Potrebice i u Osječkoj ulici, a za pretpostaviti je da razlog tomu alkoholiziranost.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

0 Comment