Vijenci i svijeće za poginule u povodu Dana neovisnosti

Autor: D.K.

POŽEGA – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja 123. brigade u Požegi je na prigodan način obilježen je Dan neovisnosti.

Vijence su položili i svijeće zapalili delegacija Požeško-slavonske županije, predvođena županom Alojzom Tomaševićm, grada Požege na čelu sa gradonačelnikom Vedranom Neferovićem te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije, državne uprave, HDZ-a i drugi.

Republika Hrvatska je 8. listopada 1991. godine raskinula sve državnopravne veze sa tadašnjom SFRJ na temelju kojih je zajedno s ostalim republikama i pokrajinama tvorila tadašnju državu.

vlč. Krunoslav Siroglavić, katedralni župni vikar Župe sv. Terezije Avilske

U molitvi koju je kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima predvodio vlč. Krunoslav Siroglavić, katedralni župni vikar Župe sv. Terezije Avilske  prisjetili su se svih onih koji su svoje živote položili na oltar domovine.

-Mi smo se danas okupili ovdje, pokraj ovog spomenika poginulim braniteljima, kao ljudi koji se ljube, brća i sestre koji si žele dobro – prije nego kao predstavnici civilnih i crkvenih vlasti – kako bismo njima i Bogu zahvalili što su svoje živote položili upravo s ciljem ostvarenja pravednosti – rekao je vlč. Siroglavić i dodao kako su se svi uoči Dana neovisnosti okupili iz zahvalnosti upravo na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice koja se toliko povezivala sa hrvatskim braniteljima koji su ostavili svoje najmilije, djecu, supruge, očeve i majke pošli s Majkom koja se danas slavi noseći njezinu krunicu oko vrata.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot