Vidovčanka Aurora Papac, odbojkaška kadetska reprezentativka brani boje svoje države na Europskom prvenstvu u Italiji

Autor: DK

Trebalo je puno truda i odricanja ne samo 14-godišnjoj Aurori Papac iz Vidovaca kako bi bila izabrana i postala odbojkaška kadetska reprezentativka ali i nastupila na Europskom prvenstvu koje se ove godine održava u Italiji i Hrvatskoj.

U svemu su Aurori, članici ŽOK Nova Gradiška, pomogli njeni samozatajni roditelji Martina i Ivanu koji su joj bili velika moralna ali i svekolika druga podrška jer kao odlikašica u školi uz redovno školovanje i pohađanje nastave nije lako postići zavidan uspjeh i u sportu.
Aurora biva izabrana među 12 kadetkinja, a da bi to postigla prvo se morala dokazati u Nedelišću na pripremama gdje je ula u širi izbor, da bi izbornik U16 reprezentacije Miodrag Stojaković donio odluku u Vrsaru da mlada Vidovčanka, kao kadetkinja zaslužuje predstavljati svoju državu.

-Naša je Aurora počela trenirati odbojku od 4. razreda. Prvi su joj bili nastupi ovdje u Požegi da bi svoju karijeru nastavila u Ženskom odbojkaškom klubu Niva Gradiška. Niti je njoj kroz sve ove godine bilo lako, a niti nama. Za ŽOK Nova Gradiška trenira dvije godine. Četiri dana u tjednu putuje na treninge. Veoma je to naporno jer treba uskladiti svoje školske obveze sa sportskim. Odlična je učenica na što smo također ponosni. Aurora ima jako malo vremena za sebe. Gotovo da joj je isprogramiran dan do one zadnje minute. Sad je vidljivo da se trud isplatio i njeno odricanje – prepričajavu nam njeni roditelji Martina i Ivan koji su svoju Auroru došli podržati u Italiju i bodriti njenu igru gdje su odigravane utakmice prve utakmice Europskog prvenstva.

Svoja sportska umijeća Aurora je pokazala nastupajući i odmjeravajući snage sa svojom ekipom među najboljima ponosno predstavljajući Hrvatsku na Europskom prvenstvu za djevojke mlađe od 16 godina, koje se održava od 13. – 21. srpnja, Bila je član ekipe koja je odmjerila snage s Francuskom, Finskom, Slovenijom i Njemačkom.

Više iz kategorije