(VIDEO/FOTO) Vatrogasci i žurne službe na visini zadatka u obrani od poplava i pomoći stanovništvu: Nezapamćeni prizori u Vidovcima i drugim predjelima grada Požege

Autor: D.K.

Brojne ulice na području Požege kao i prigradske toga grada u jednom trenutku uslijed jučerašnje poplave postale su rijeke.

Takvu nepogodu ne pamte niti najstariji mještani s kojima smo razgovarali:

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe grada Požege na terenu su tri ekipe koje su po dojavama građana izašle na teren i ispumpavaju vodu. Teško stanje komentirao je i prvi čovjek grada.

“Nalazimo se na lokaciji u Vidovcima, Orljavska ulica. Nažalost, nakon obilnih padalina, ali moram priznati i neodgovornosti sugrađana, ponovo ovdje imamo teško stanje. Mi od 2014. godine u suradnji s Hrvatskim vodama pokušavamo smiriti situaciju, poboljšati odvodnju, ali evo vidimo opet pravu tragediju. Svi oni balvani, sve ono što su naši neodgovorni sugrađani bacali, to nam se sada spustilo niz rijeke, niz ovaj potok koji pravi veliku štetu svim ovdašnjim žiteljima. Sve žurne službe koje imamo su na terenu. Nažalost, kažem, opet je na djelu neodgovornost pojedinaca koja je dovela do ovog. Još jednom pozivam sve građane – ne bacajmo u prirodu sav onaj otpad koji nam se onda vraća na najgori način. Hrvatske vode, svi koji rade, vatrogasci, sve službe koje je mogao, Grad Požega je podigao,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

[FAG id=279103]

Pogledajte i ovaj prilog!

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek