Vidakušići proslavili rođendan bake uz glazbu i stotinu uzvanika

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Uz blagdan  Uskrsa u Pleternici se okupila obitelj Vidakušić, doljenici iz Rame(BiH) i njihova brojna rodbina. Povod je bila proslava 82. rođendana bake Dragice Vidakušić, a tu je pristiglo njenih šestero djece, te 26 unučadi i 42 praunučadi!

-Molim Boga da  poživim dok ne dobijem barem 50 praunučadi, a onda mogu umrijeti mirne duše- kazala nam je slavljenica pred stotinjak uzvanika u dvorani pleterničkog Vatrogasnog doma. Ima šestero djece: sinove Marka, Juru i Radovana te kćeri Mariju, Zoru i Lucu. U Hrvatsku se doselila 1964. godine iz Rame pa je ovo slavlje ujedno bilo i proslava pola stoljeća doseljavanja u Požešku kotlinu.

-Svakih pet godina na mom rođendanu se okupi cijela obitelj, a kad se i ovih ostalih 11 neudanih i neoženjenih unuka vjenča sigurno ću dobiti još barem 30 praunučadi – rekla nam je vesela Dragica. Sada većina njih žive u Pleternici u 20 obiteljskih kuća, a desetak ih je u Njemačkoj i Švicarskoj. Njen unuk Marko (25) trenutačno je u Bruxellesu gdje radi kao asistent našoj europarlamentarki Dubravki Šuici.

 – Prije 38 godina proročica je mami rekla da ima tri mjeseca života, a ako pobijedi bolest da će doživjeti duboku starost. Jednom su je liječnici oživljavali i bila je na aparatima, no uspjela se oporaviti – tvrdi njen sin Jure. Sada joj je najveći problem hodanje zbog proširenih vena pa se stalno mora služiti štakama, ostalih zdravstvenih problema nema, a unatoč poodmakloj dobi vid i sluh su u odličnom stanju

Slavlje je potrajalo do kasnih večernjih sati, a doprinos tomu uz veselu rodbina dali su i svirači „Bankrot banda“ iz Požege pod vodstvom Denisa Strnaka.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: