Vetovo dobiva semafor: Nazire se kraj mukama vozača na vrlo frekventnom raskrižju

Autor: D.K.

Već duže vremena mještani Vetova traže da se postave semafori na „kritičnom“ raskrižju županijskih cesta, Zagrebačke, Požeške i Radićeve ulice. Na tu su temu održani i sastanci u gradu Kutjevu s predstavnicima Mjesnog odbora Vetovo i gradonačelnikom Josipom Budimirom koji je poduzeo određene radnje i slobodno se može reći izlobirao moguća financijska sredstva uz sufinanciranje iz proračuna grada Kutjeva kako bi se taj problem riješio.

Budući da se radi o raskrižju koje je u nadležnosti Županijske uprave za ceste gradonačelnik Kutjeva Josip Budmir je održao sastanak s ravnateljem ŽUC-a Mijom Jozakom koji će u rebalans investicija za ovu godinu uvrstiti izradu projektne dokumentacije i samo postavljanje semafora.

Kako doznajemo sama investicija postavljanja semafora je nešto više od pola milijuna kuna koja će se sredstva osigurati iz raspoloživih sredstava u kojima će sudjelovati i grad Kutjevo.

Brojne prometne nesreće i one s težim posljedicama razlog su za postavljanje semafora. Bilo je razmišljanja i o izgradnji kružnog toka na tom mjestu ali zbog nedovoljnog prostora i objekata sagrađenih u neposrednoj blizini tog raskrižja ta investicija nije moguća.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek