Vetovci drugi, a Pakračani treći izvan konkurencije brodskih strijelaca

SLAV. BROD – Čak 13 ekipa lovaca sa 52 strijelca iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije nastupilo je na Prvom „Kupu Lovačkog saveza Slavonski Brod“ u disciplini trap održanom na strelištu u Migalovcima pokraj rijeke Save. Voditelj lovnog ureda Slavonski Brod Ivica Rajković potakao je organizaciju ovog natjecanja s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu opožarenog doma Lovne jedinice „Golub“ u Bebrini koja djeluju u sastavu udruge „Srna“(Banovci) čiji je predsjednik Josip Sekić izrazio zahvalnost organizatorima i sudionicima na ovom humanom i plemenitom potezu. Natjecanje je otvorio načelnik općine Bebrina Stjepan Jakić koja je bila pokrovitelj.

Nakon cjelodnevnog zanimljivog natjecanja, tijekom kojeg su poslije prve serije gađanja letećih meta sudionici podijeljeni u dvije kvalitativne kategorije,predsjednik Nadzornog odbora Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije Zvonimir Šimunović uručio je pehare i nagrade najboljim ekipama i pojedincima.

 U A kategoriji prvi je „Vir“(Velika Kopanica), ispred Graničara(Sikirevci) i Srne(Banovci), dok su u B kategoriji  najbolji bili lovci Orljave(Slavonski Kobaš), a slijede LD Oriovac i Kuna(Garčin). Najbolji pojedinci iz ovih ekipa su Miroslav Matić(Vir), Borislav Ličanin(Fazan, Gundinci) i Karlo Živić(Vir). Tako je prijelazni pehar pripao ekipi Vira iz Velike Kopanice.

U natjecanju izvan konkurencije sudjelovale su ekipe izvan ovog područja, a najbolji  su bili strijelci Gostinca(Zajednica lovačkih udruga Nova Gradiška), zatim Vranovca iz Vetova i Fazana iz Pakraca.

0 Comment

Send a Comment