Vetovčani sumnjaju u obećanje, ali s nestrpljenjem poručuju: „Ako do Gospe dobijemo asfalt, pečemo prase i janje za sve!“

Autor: DK

Nakon našeg članka o izgradnji nogostupa Ovčare – Vetovo obratilo nam se nekoliko mještana iz vetovačke Vinogradske i Ulice Matije Gupca. Kažu da je i njima gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir obećao izgradnju i asfaltiranje ceste u njihovim ulicama i to do blagdana Velike Gospe, ali da se još uvijek ništa ne poduzima.

O tome je bilo riječi i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Kutjeva na kojoj je gradonačelnik Budimir rekao kako će radovi na uređenju i asfaltiranju ulica započeti u ponedjeljak 30.srpnja i biti dovršeni do 15. kolovoza.

Ponukani time posjetili smo Vetovo i razgovarali s mještanima. Mandica Juranović živi u Vinogradskoj ulici. Kaže da čisto sumnja da će radovi uopće započeti, a kamoli biti dovršeni do Velike Gospe.

Mandica Juranović, iz Vetova

-Ma gledajte onaj naš bivši gradonačelnik Ante Pavković davno je izjavio i pisalo je u novinama kako je riješeno asfaltiranje naših ulica. Pa to je bilo jako davno i kao što vidite do dana današnjeg kod nas je makadam. Zar mi ne zaslužujemo imati asfalt ispred naših kuća kao i drugi stanovnici Vetova? Ovdje je nastanjeno 20-ak obitelji i jedva čekamo da dobijemo asfalt. Iako nisam u velikoj mogućnosti jer sam u nekim investicijama, ako dobijemo asfalt do Velike Gospe ispeći ćemo pečenku, dat ću ja malo novca i ako treba tražit ću i od drugih susjeda pa da to proslavimo. Čisto sumnjam da ćemo dobiti asflat, ali iz vaših usta u Božje uši. Gradonačelnik Budimir nam je obećao da ćemo dobit asfalt odmah dok snijeg okopni i to je prošlo. Srela sam ga i rekao je da ide sve po planu i da radovi malo kasne jer je problem s dokumentacijom. Ako je došlo do toga da će se to ovih dana rješavati i to ćemo vidjeti – rekla je Mandica Juranović koja s nestrpljenjem očekuje dolazak radnika i radnih strojeva.

Kontaktirali smo i gradonačelnika Budimira koji je došao u Vetovo i potvrdio nam je da prema svim informacijama i obećanjima izvođača radova, Osijek Koteks d.d. iz Osijeka, radovi trebaju započeti u ponedjeljak, 30.srpnja te da je rok za dovršetak 15.kolovoz 2018. godine.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-Što da vam kažem. Ugovore o izvođenju radova na uređenju i asfaltiranju ovih ulica potpisani su. Pripremili smo i ishodovali svu potrebnu dokumentaciju. U proračunu smo predvidjeli i osigurali sredstva za tu investiciju. Za Mikića brdo odnosno Ulicu Matije Gupca vrijednost radova će biti nešto manje od 495 tisuća kuna bez PDV-a. S PDV-om će to biti oko 620 tisuća kuna. Radovi Vinogradskoj ulici i kako taj dio Vetova nazivaju Vlaško brdo koštat će oko 500 tisuća kuna, s PDV-om je to nešto manje od 624 tisuće kuna. Vjerujte nije do nas. Sve činimo da se što prije realizira taj projekt. Osobno sam kao gradonačelnik dao obećanje da ćemo realizirati tu investiciju i to ćemo napraviti. Ako se i probiju neki rokovi nije to zbog nas. S izvođačima radova je jako teško, nije im lako jer imaju problema s radnom snagom. Sve u svemu uvjeren sam da ćemo se vidjeti u ponedjeljak ovdje i da će se krenuti s radovima – rekao nam je gradonačelnik Budimir.

Sumnju da će započeti radovi i biti dovršeni do 15.kolovoza 2018. godine izrazio je i Josip Petric, stanovnik Vinogradske ulice u Vetovu.

Josip Petric iz Vetova

-Svašta smo pokušavali i moljakali da se uredi i asfaltira naša ulica. Svi su nam obećavali, posebno kad dođu izbori. Svaki načelnik i gradonačelnik je to obećavao. Vjerujem da bi sadašnji gradonačelnik Budimir to mogao realizirati. Živi bili pa vidjeli, ponedjeljak je blizu. Ako dođe do toga, da se krene i završi s radovima ma ja ću sam okrenuti janjca tome u čast. Slobodno možete napisati da Jozo Petrić daje janje. Volio bih počastit ljude koji budu radili, to je i naš običaj. Dođite u ponedjeljak da vidimo hoće li biti radnika, daj Bože – pomalo sumnjičavo nam je rekao.

Zatražili smo i informaciju od izvođača radova Osijek Koteksa d.d.. Dobili smo potvrdu i od njih da će se s radovima početi u ponedjeljak i da bi se relativno brzo trebali završiti jer to nisu previše zahtjevni radovi. Prema njihovim riječima radovi su već trebali biti u poodmakloj fazi da ih njihov kooperant koji je trebao odraditi pripremne radove nije prevario i “ostavio na cjedilu”.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: