Vetovački lovci ugostili prijatelje iz još pet društava (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

VETOVO – Lovačko društvo Vranovac iz Vetova organiziralo je u objektu „Ribarska kuća“ u Lukaču svoju tradicionalnu lovačku zabavnu večer gdje se okupilo više od stotinu članova sa suprugama, te njihovi prijatelji lovci iz društava Slavonac (Kutjevo), Lapjak (Velika), Seljak (Jakšić), Dilj(Buk) i Šljuka (Pleternica). Tu su bili i čelnici Požeško-slavonske županije župan Alojz Tomašević, zatim gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon, te načelnici kaptolačke i jakšićke općine Mile Pavičić i Ivica Kovačević.

Ivan Grbić, centralni lovnik

-Priredili smo tombolu sa 163 nagrade među kojima je niz vrijednih kao što su sedmodnevno ljetovanje za dvije osobe u Vodicama, TV prijemnik, klub garnitura itd- kaže centralni lovnik Ivan Grbić koji je zajedno s predsjednijkom Vranovca Zdenkom Maglajićem bio nositelj organizacije ove ugodne večeri.

Adam Balentović iz Podgorja, najstariji lovaca društva prima priznanje od požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i centralnog lovnika Ivana Grbića

Za najstarijeg lovca ovog društva Adama Balentovića iz Podgorja, koji je član od daleke 1946. godine, pripremili su nagradu koju je uručio požeško-slavonski župan Tomašević.

-Slavonci se znaju veseliti, ali i vrijedno raditi, pa tako i vi lovci jer volite lov, no dosta skrbite i dobro gospodarite lovištem i objektima- kazao je župan Tomašević.

Za cjelovečernju zabavu pobrinuli su tamburaši Castrum iz Kaptola, a na  jelovniku su se našli brojni specijaliteti lovačke kuhinje kao što su juha od fazana, te lovački odrezak i nakon ponoći tradicionalni lovački gulaš od divljači.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije