Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
PONOVO O PSIMA TOMISLAV BUŠIĆ IZ PLETERNICE

Veterinarska inspekcija okončala nesuglasice

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Naše pisanje o Tomislavu  Bušiću, dragovoljcu Domovinskog rata iz Pleternice i njegovim psima pasmine engleski Bigl objavljeno pred kraj prošle godine pokrenuo je lavinu uglavnom dobronamjernih reakcija. Oglasili su se kinolozi, zaštitari životinja, ljubitelji prirod, susjedi i mnogi drugi.


Po službenoj dužnosti obzirom da je riječ o uzgoju kućnih ljubimca namijenjenih prodaji reagirao je i Državni inspektorat i dr. vet.med.Ivica Jurić Šolto, viši veterinarski inspektor koji je pokrenuo upravni postupak. Početkom prosinca prošle godine utvrđeno je stanje i izdano Rješenje po kojem je Tomislav Bušić postupio.


Naknadnom kontrom utvrđeno da su provedene propisane zdravstveno veterinarske mjere i da su psi, dva odrasla i nekoliko štenaca, cijepljeni protiv bjesnoće i trakavice te označeni mikro čipovima što je obavljeno u Veterinarskoj stanici Požega, područnoj ambulanti Pleternica. O tome su izdani propisani dokumenti, Putovnice za kućne ljubimce, čime je okončan pokrenuti upravni postupak.


Psi žive u dvorišnom, ograđenom prostoru, dijelom natkrivenom u slobodnom uzgoju, dobre su kondicije i veselo trčkaraju.


Ponovimo na kraju da je Bigl najpopularniji kućni pas porijeklom iz Engleske. Nekada se zbog svog dobro razvijenog njuha i sluha koristio kao lovački pas. Idealan je kao obiteljski kućni ljubimac za stan ili dvorište. Što se tiče njihove naravi, vole društvo i zato su savršeni kao kućni ljubimci. Privrženi su svojim vlasnicima, inteligentni, vole pažnju i što je vrlo važno, skloni su prema maloj djeci.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.