Veterani – tenkisti se prvi put organizirali

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Na osnivačkoj skupštini, održanoj u društenom domu u prigradskom naselju Seoci, osnovana je Udruga veterana oklopno-mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske za Požeško-slavonsku županiju, koja će biti članica zajednice takvih udruga na razini naše zemlje. Osnovni ciljevi udruge su očuvanje digniteta Domovinskog rata, obilježavanje značajnih događaja iz tog razdoblja, skrb o ratnim stradalnicima itd.

Pred tridesetak nekadašnjih tenkista Zvonko Jakovljević pročitao je statut udruge koji je jednoglasno prihvaćen, za predsjednika udruge izabran je Jozo Zečević, dopredsjednike Ilija Jukičić i Pavo Uložnik, tajnik Tomislav Džalto i  blagajnika Danko Egner.

-Nadam se da ćemo dobro surađivati i raditi za dobrobit naših članova koji kroz projekt vojnog turizma mogu naći svoje mjesto, a njime želimo pokazati kako je bilo u ratnim danima jer to mnogim ljudima nije dovoljno poznato- kazala je u pozdravnoj riječi Biljana Vrkašević, predsjednica Zajednice udruga oklopno-mehaniziranih postrojbi HV RH. U ime veterana 63. bojne HV skup je pozdravio pukovnik Zlatko Bošković, predsjednik udruge veterana.

-Ratnici i veterani su partneri našoj zajednici, uključite se u rad udruga, stranaka, lokalne samouprave i mjesnih odbora, ponudite projekte jer ima mogućniosti da se to ostvari- kazao je čestitajući na osnivanju udruge brigadir Željko Kalić, savjetnik požeškog gradonačelnika za branitelje.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: