Veterani obilježavaju stradanja suboraca i ratne obljetnice

Autor: Jelenko Topić

blankPOŽEGA – Uz provedeni postupak registracije udruge obilježili smo godišnjice pogibije naših suboraca, uključili se u obilježavanje značajnih borbenih akcija i državnih praznika, te ostvarili suradnjui sa drugim braniteljskim udrugama – istakao je u izvještaju o radu u prošloj godini na godišnoj skupštini Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne njen predsjednik Zlatko Bošković, te dodao da su sudjelovali u sportskim aktivnostima uključujući i njihovu ribičku ekipu.

blank

Zlatko Bošković, predsjednik Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne

 

Udruga je osnovana krajem 2013. godine i sada okuplja oko 70 članova. Ove godine planiraju proširiti aktivnosti počevši od nabavke računalne opreme, obilježavanja ratnih zbivanja,  posjete obiteljima stradalih suboraca, potpore obiteljima branitelja, te organizacije sportskih i kulturno-umjetničkih aktivnosti(izložbe fotografija i slično).

blank

Željko Kalić, savjetnik gradonačelnika Požege za branitelje

Rad skupštine, koja je donijela izmjene statuta udruge, pozdravili su zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha zahvalivši članovima koji su se prvi odazvali u obrani domovine, a sada su aktivni unatoč skromnim sredstvima, te savjetnik za branitelje gradonačelnika Požege Željko Kalić koji je istakao da je grad partner udrugama pri čemu bi one trebale inicirati svoje projekte i to kroz Miinistarstvo branitelja.

blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića