Verona Motor Bike Expo 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verona Motor Bike Expo je ove godine posjetilo čak 140.000 posjetitelja, što je brojka od 10.000 posjetitelja više nego prošle godine.

Iako se radi o obaranju rekorda što se tiče broja ljudi koji su posjetili sajam u Veroni, obaranje rekorda u broju štandova s dodatnom opremom i motociklima se nije dogodilo.

Naime zadnje tri godine primjećujemo zamjetan pad izlagača te se ponuda vidljivo smanjuje, štandovi se pojavljuju u sve manjem broju ali površinom zauzimaju veći prostor, tako da su neki paviljoni zjapili poluprazni.

Ove godine smo i doživjeli šok zbog činjenice da Ducati koji inače zauzima najveći prostor te uvijek ima izložene sve novitete i ponudu dodatne opreme, nije niti nastupio.

Harley Davidson je nastavio tradiciju sjaja i blještavila također i ove godine, što se i očekuje, pošto je sajam u Veroni namjenjen u prvom redu ljubiteljima custom-cruisera, cafe racera i prerada.

Zanimljivo, Japanska Četvorka (Yamaha, Suzuki, Honda i Kawasaki) je povećala svoju prisutnost na sajmu, tako su se mogli vidjeti skoro svi novitet iz Japana za 2014. godinu te im je izložbeni prostor malo porastao u odnosu na prijašnje godine.

Nakon potpunog izostanka prošle godine, vratio se austrijski KTM s malim izložbenim prostorom na kojem se moglo vidjeti i noviteta poput Super Duke-a 1290 R, također povratak na mala vrata je imala i Aprilia s nekoliko izloženih primjeraka.

Zaključno, može se reći da su na sajmu u Veroni ove godine japanske tvrtke nadjačale tradicionalne talijanske marke u pogledu izlaganja noviteta i nastupu, te da su ljubitelji custom-cruisera i cafe racera mogli biti zadovoljni.

Recesija u moto industriji se očito nastavlja, jer kako smo spomenuli u članku o Veroni od prošle godine, pojavila se ponuda rabljenih vozila na sajmu koji prije nešto takvo uopće nije imao, a ove godine izložbeni prostor za rabljene motocikle te prostor za auto industriju je pošteno narastao na jedan cijeli paviljon.

Unatoč svemu navedenom interes za sajam u Veroni je ostao snažan, što govori i brojka od 140.000 posjetitelja u tri dana te se još uvijek isplati doći potrošiti koji Euro na moto opremu s velikih sniženja i baciti oko na hostese.

0 Comment

Send a Comment