Veliku važnost ima Županijski i Općinski ali ne treba zaboraviti niti Prekršajni sud

Autor: DK

Skupština 1.3.2014.POŽEGA – Na jučerašnjoj tematskoj sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije a nastavno na prethodnu sjednicu Gradskoga vijeća Požege donijet je očekivani Zaključak i jednoglasno podržan u kojem se traže određene izmjene u predloženom Zakonu o područjima i sjedištima sudova koje se odnose na sjedište Općinskih sudova.

Zatraženo je da Općinski sud mora ostati u Požegi uz sve rečene i postojeće argumente koji idu tome u prilog ali i da se Županijski sud, odnosno njegovo sjedište vrati u Požegu.

Uvažavajući Općinski i Županijski sud ostaje kao otvoreno pitanje što se zbiva sa Prekršajnim sudom u Požegi. Gotovo da nitko od članova Županijske skupštine nitko nije spomenuo Prekršajni sud u Požegi niti je kao takav u Zaključku spomenut. Na to se jedino osvrnula i na tu važnost ukazala potpredsjednica Županijske skupštine Kristina Čuljak koja se i prethodno zauzimala i svojim dopisom na tu činjenicu obraćala župan i medijima.

-Smatram da trebamo tražiti da se u Požegi zadrže sve pravosudne institucije po jednakim kriterijima kao i Općinski sud u Požegi i uputi takav zaključak jer su kriteriji za ostanak skoro isti i za ostanak Županijskog suda i Prekršajnog suda u Požegi kao i Općinskog suda u Požegi – u svom je priopćenju istakla Kristina Čuljak.

Činjenice koje idu u prilog su i te koje iznosi Kristina Čuljak da je Prekršajni sud u Slavonskom Brodu zaprimio u prva dva mjeseca 663 predmeta, u Požegi 673, a u Novoj Gradiški 231 predmet.

Za pretpostaviti je da će se u konačnom Zaključku koji se se uputiti nadležnom ministarstvu naći i status Prekršajnog suda u Požegi.

Skupština 1.3.2014. Skupština 1.3.2014.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.