Veliko gradilište u užem centru grada Kutjeva: Infrastrukturna investicija vrijedna više od dva milijuna kuna /FOTO/

Autor: D.K.

U tijeku je jedna od trenutno najvećih infrastrukturnih investicija Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije – izgradnja kružnog toka u Kutjevu. Uz znatnu financijsku investiciju projekt je zbog svoje specifičnosti i dosta zahtjevan koji je vrijedan više od dva milijuna kuna. Kao projekt od velike važnosti za to mjesto s 20 posto sufinancira grad Kutjevo iz vlastitih proračunskih sredstava koji će dati posebnu dimenziju izgleda prijestolnici graševine.


Kako napreduju radovi i koja je dinamika izvođenja uz zamjenika kutjevačkog gradonačelnika Ivicu Malnara u to su se došli uvjeriti požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i ravnatelj Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije Mijo Jozak.

Grad Kutjevo je ishodio svu potrebitu dokumentaciju i građevinsku dozvolu za izgradnju kružnog toka. Na tom dijelu tadašnje prometnice dolazilo je do različitih problema iz kojeg se razloga i pristupilo zahtjevnoj investiciji sa šest priključaka, potvrdio nam je Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije koji je naglasio kako se pokazalo najboljim rješenjem izgradnja rotora – kružnog toka.

-Osim rješavanja prometne problematike ovaj rotor će uljepšati i vizualni dio grada Kutjeva. Rok za završetak gradnje je 10. listopada koji bi gledajući prema sadašnjoj dinamici trebali biti do tog roka i završeni – naglasio je Jozak.

Zahvalu Županijskoj upravi za ceste i županu Alojzu Tomaševiću uputio je zamjenik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar koji je naglasio
kako se u zadnjih šest godina izvelo više značajnih investicija u cestogradnji i izgradnji pješačkih staza.

-Kad se ovo sve sredi, uz novi dječji vrtić, dvorac i vinski podrum, ovo će mjesto, ovaj mali gradić, biti ugodno mjesto za življenje koji će privlačiti još više turista. Očekujemo svakako uz naše vinare i bolji turistički efekt i bolju financijsku zaradu – rekao je Malnar.

Svoje zadovoljstvo još jednom višemilijunskom investicijom na području grada Kutjeva izrazio je i župan Alojz Tomašević koji je naglasio kako je u tijeku brojčano velika investicija te samo jedan od projekata koji je obećan Kutjevčanima.

-Realizacijom svih projekata grad Kutjevo postaje u pravom smislu grad. Ovdje će dolaziti i putnik iz Europe, svijeta i diviti se ljepoti, starini i starom podrumu. Novim projektom Kuće graševine Kutjevo će postati i prijestolnica graševine u pravom smislu i mjesto gdje ćemo turiste moći zadržati i više dana. Nećemo stati na ovome – rekao je župan Alojz Tomašević.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88