Veliki jubilej vatrogasaca bez pleterničkih čelnika

Autor: D.K.

DSC_0136 (Small)SULKOVCI – Dobrovoljno vatrogasno društvo redovnom izvještajnom skupštinom i svečanim dijelom proslavilo je 90 godina rada, a slavljenici nisu krili razočaranje izostankom čelnika grada Pleternice na slavlju njihovog velikog jubileja.

U radnom dijelu skupštine zapovjednik Marko Adžić i tajnik društva Ivan Liščević podnijeli su izvješća o radu u prošloj godini istakavši osposobljavanje članstva za vatrogasna zvanja i specijalnosti, uređenje vatrogasnog doma,intervencije zbog poplava u pleterničkom kraju i drugo.

Predsjednik društva Igor Majetić i potpredsjednik Albert Peić ističu da DVD ima 51 izvršujuća člana, 24 mladeži i 12 djece, a novim programom rada predviđena je nabava opreme i jednog vozila, niz vježbi, te natjecanja.

Jedan od najstarijih sulkovačkih vatrogasaca Drago Krpota u svečanom je dijelu podnio prikaz razvoja društva kroz povijest izdvojivši posebno izgradnju vatrogasnog doma, organiziraciju brojnih priredbi kroz desetljeća rada, zatim potporu cijelog sela djelovanju vatrogasaca, formiranje operativne jedinice 1967. godine, nabavu prve tlačne  štrcaljke, agregata za gašenje požara, traktorske cisterne, motorne štrcaljke itd.

Uručena su i uvjerenja vatrogascima za određene osposobljenosti za što su se u proteklom periodu osposobljavali. Tako su uvjrenje primili za specijalnost akcidnata s opasnim tvarima primili Hrvoje Ribić, Marko Vukoja, Ivan i Denis Lišćević te Marko Adžić. Ta bolničara su se usavršili i uvjerenja primili Denis Lišćević, Petar Vidaković, Hrvoje Ribić, Igor Majetić, Josip Knezović, Ivan Lišćević, Marko Adžić i Marko Dorbić. Za tehničke intervencije osposobljeni su  Josip Knezović, Ivan Lišćević, Marko Adžić, Hrvoje Ribić i Denis Lišćević. Za strojara je osposobljem Marko Adžić.

Predstavnik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Josip Ašenbrener uz čestitke za jubilej uručio je priznanje te zajednice, te plaketu Hrvatske vatrogasne zajednice, a predstavnik Vatrogasne zajednice Požeštine Dragutin Žnidarec priznanje za veliki jubilej, te je najavio dopremu vozila ovom društvu iz Tirola.

no images were found

Više iz kategorije