Velika priznanja i za ostala vrhunska te premium vina vinarije Kutjevo d.d. s ovogodišnjeg Decantera

Autor: D.K.

U vinariji Kutjevo d.d. ne kriju zadovoljstvo povijesnim uspjehom i činjenici kako je u konkurenciji od čak 16.537 vina samo 178 dobilo platinum, među kojima i Graševina de Gotho berbe 2018. Uz povijesni uspjeh vinarije Kutjevo d.d. i platinum medalju za spomenutu liniju vina, velika priznanja došla su i za ostale vrhunske odnosno premium linije vina.

Jedna od tržišno najtraženijih butelja bijelog vina, Vrhunska Graševina berbe 2019., osvojila je srebro s 94 osvojena boda čime joj je svega jedan bod nedostajao do zlatne medalje. „Vrhunska Graševina jedna je od najprodavanijih butelja i brend vinarije Kutjevo d.d., a predstavlja svježe i harmonično vino žutozelene kristalno bistre boje, dominantnih cvjetnih i voćnih aroma. U okusnom profilu prevladava aromatika zelene jabuke s natruhama citrusa i cvjetnih nota kamilice. Vrhunska Graševina okosnica je, svojevrsni uvod u vrhunsku priču same vinarije te predstavlja vino koje je cijenjeno i prepoznato od strane naših vjernih kupaca“, poručuju iz vinarije Kutjevo.

Dvije bronce osvojile su linije Maximo Oro berbe 2018. i Maximo Nero berbe 2016. s osvojenih 89 bodova. „Maximo Oro predstavlja premium cuvée odnosno kupažu sorti graševina i chardonnay. Grožđe za proizvodnju ovog ekskluzivnog vina potječe s jedne od najboljih apelacija kutjevačkog vinogorja – Vetova. Uz smanjene prinose te pažljivu selekciju grožđa tokom procesa ručne berbe u samom proizvodnom procesu i odležavanju nastoje se sačuvati specifični mirisi i arome koje pruža kutjevački terroir. Premium cuvée odlikuje se žutom bojom sa zelenkastim odsjajem, zaobljenim mirisima bijelog voća, zrele jabuke uz dodir cvjetnih nota i diskretnom mineralnošću specifičnom za kutjevačka vina. Zaokruženost i skladnost, fina slasna aromatika i punoća okusa te nježna voćnost čine Maximo Oro sve traženijim restoranskim vinom.


Maximo Nero pak predstavlja kutjevačku bordošku kupažu sort merlot, cabernet sauvignon i syrah. Vino je rubinsko-crvene boje s ljubičastim odsjajem i naglašenim voćnim dominacijama tamne višnje i kupine u primarnom aromatskom profilu te naglašenim nježnim začinskim notama u sekundarnom profilu, vinificirano u barrique bačvicama. U okusu se razvija sortna voćnost, živahne osvježavajuće kiseline, a samo vino predstavlja novi smjer po pitanju proizvodnje premium linija crvenih vina po kojima će vinarija Kutjevo d.d. postajati sve prepoznatljivija i nagrađivanija“, poručuju iz vinarije.

Postignute medalje s Decantera 2020. za ostale linije bijelih i crvenih vina dodatna su potvrda i dokaz kako vinarija Kutjevo kupcima, vinskim znalcima, ugostiteljima i hotelijerima može ponuditi široku lepezu bijelih i crvenih vina visoke kvalitete prepoznate od strane vodećih svjetskih ocjenjivača. Međutim, brojne ovogodišnje nagrade i sa ostalih svjetskih vinskih natjecanja, Mundus Vini Spring and Summer Tasting u Neustadtu te Concours Mondialu u Bruxellesu, predstavljaju izvanredno priznanje i dokaz kako je vinarija Kutjevo d.d. napravila izuzetan korak u pogledu dugoročnog ulaganja u znanje, tehnologiju, unaprjeđivanje proizvodnje i konstantno istraživanje potencijala sorte graševina te potencijala ostalih sorti usko vezanih za proizvodnju vrhunskih i premium linija vina.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88