Velika dobiva Spomen trg: “Postavit ćemo spomenik hrvatskim braniteljima s područja naše općine”

Autor: D.K.

Izgradnja Spomen trga hrvatskih branitelja počela je krajem 2019. godine, a radovi su nastavljeni i u 2020. godini. Ukupna vrijednost radova je 2,5 milijuna kuna. od čega Ministarstvo regionalnog razvoja sudjeluje sa 700 tisuća kuna.

-Kao što već vidite, na Trgu su postavljene klupe, biti će postavljena pozornica, rasvjeta te spomenik hrvatskim braniteljima s područja općine Velika koji su položili svoje živote tijekom Domovinskog rata. Ideja spomenika do kraja još nije dovršena što očekujemo da ćemo finalizirati do kraja godine. Idejni projekt za spomenik financirat će Ministarstvo branitelja. Očekujemo da će cjelokupno uređenje biti dovršeno do proljeća iduće godine te da ćemo dobiti mjesto okupljanja za različita društvena događanja – ističe Ivica Potočanac, zamjenik općinskog načelnika koji obnaša dužnost općinskog načelnika Općine Velika.

Dodaje da je u planu izgradnja i fontane na plohi trga oko kojeg će biti izgrađena i parkirališna mjesta.

A s početkom iduće godine trebala bi zaživjeti i Poduzetnička zona u Velikoj i to u prostoru bivšeg pogona Orljave. Nakon što je u srpnju tada ministar državne imovine Mario Banožić donio Odluku o darivanju 4,6 milijuna kuna vrijednog bivšeg pogona Orljave Općini, krenulo se u njegovo uređenje. Interes poduzetnika postoji, a do kraja godine bit će poznato i koji od njih će se useliti u nove prostore i započeti vlastitu djelatnost.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88