Velik je uspjeh za Požegu imati školske zborove koji postižu zavidne uspjehe na državnim natjecanjima

Autor: DK

POŽEGA – Učenici Katoličke osnovne škole u Požegi koji su početkom mjeseca svibnja sudjelovali na 59. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu bili su gosti gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića koji ih je primio u Gradskoj vijećnici.

Na dvodnevnom  državno natjecanje na kojem se okupilo više od 1.400 učenika s područja cijele Hrvatske nastupilo je i 55 učenika Katoličke osnovne škole u Požegi u dvije kategorije koje je vodila i snjima ravnala profesorica glazbe Ljuba Šolić koja se kroz dugi niz godina dokazala donoseći pobjede gdje god da se pojavila sa svojim učenicima.

Na postignutim rezultatima u Varaždinu mladim glazbenicima ali i  Luki Štimcu i Lovri Potrebici koji su na državnom prvenstvu iz tehničke kulture osvojili 14. mjesto čestitke je uputio gradonačelnik Vedran Neferović te ih tom prilikom prigodnim darovima nagradio, knjigom o leptirima požeškog kraja i Zvečevo čokoladom.

-Drago mi je što vas mogu danas primiti ovdje u Gradskoj kući. Velik je uspjeh za Požegu što ima mali i veliki zbor koji ostvaruje takve uspjehe i od srca vam na tome čestitam. Vjerujem da ćete se i dalje nastaviti truditi i vježbati kako biste bili još bolji, a vaši rezultati još uspješniji. Volim reći kako je svaki odlazak na natjecanje rezultat vježbe i rada i samim time uspjeh i za vas same, za vašu školu, ali i za našu Požegu – rekao je gradonačelnik Neferović.

Učenici su u znak zahvalnosti otpjevali skladbe Tić-Kosić, Lepi Juro i Jagoda te Zimsko jutro, Gospoja si milostiva i Pjevajmo novu Gospodu pjesmu.

Za svoj su nastup od stručnog povjerenstva zbor mlađeg uzrasta dobili su 87 bodova i srebrnu plaketu dok je one starije povjerenstvo nagradilo s 86,40 bodova i također srebrnom plaketom.

Zborovi Katoličke osnovne škole Požega sve su prepoznatljiviji za što prvenstveno zaslugu ima profesorica Ljuba Šolić koja se zdušno zalaže kako bi svaki nastup bio uspješan i zapažen za što je potrebno mnogo truda i odricanja kako bi se postigli vrhunski rezultati.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: