Velik interes za turizam pleterničkog kraja na sajmu u Berlinu: „Interes za Slavoniju je jako velik, no problem je nedostatak smještajnih kapaciteta, moramo na tome poraditi“

Autor: DK

Slavonija postaje sve prepoznatljivija turistička destinacija, pa tako i pleternički i požeški kraj. Da je to uistinu tako potvrđuje velika zainteresiranost za Slavoniju i turističke destinacije na tom području putničkih i drugih agencija na vodećem svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu.

Na sajmu se između brojnih regija predstavlja i Turistička zajednica grada Pleternice s prezentacijom turističke ponude na svom području. Prema informacijama koje smo dobili od gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić posjećenost štanda je velika, a traže se različite informacije o turističkoj ponudi kako na području Pleternice i Požeško-slavonske županije tako i cijele Slavonije.

-Posjećenost našeg štanda od ranih jutarnjih sati je jako velika. Obraćaju nam se i zainteresiranost iskazuju brojne turističke i putničke agencije iz gotovo svih zemalja. Interes za Slavoniju je jako velik. Problem je nedostatak smještajnih kapaciteta. Iz razgovora doznajemo da se traže kapaciteti, hoteli s najmanje četiri zvjezdice. Također je zainteresiranost za adrenalinski i biciklistički turizam. Sve ono za što su putničke i turističke agencije iskazale interes to moramo primiti na znanje i pokušati ostvariti njihove želje na čemu kroz neke projekte već i radimo – rekla je gradonačelnica Jozić, koja je ujedno i predsjednica Turističke zajednice grada Pleternice, dodajući kako je Slavonija neistraženo područje koju stranci žele što bolje upoznati.

-I sama sam se iznenadila koliko stranci imaju informacija o našoj Slavoniji, a vesele me njihove ozbiljne namjere i najavljeni dolazak u našu Slavoniju – dodala je Jozić. Sajam su posjetili i ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić te veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj dr.sc. Gordan Grlić Radman.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice i dr.sc. Gordan Grlić Radman, veleposlanik RH u Njemačkoj

Uz Turističku zajednicu grada Pleternice u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice na sajmu svoju ponudu predstavljaju i još 22 suizlagača, turističke zajednice Šibensko-kninske i Dubrovačko neretvanske županije, turističke zajednice gradova Dubrovnik i Zagreb, Klaster Slavonija te Croatia Airlines, Jadrolinija, ID Riva, Katarina line, Valamar, Maistra, Perfecta Travel, Aronda Adriana Travel, Aminess Hotels & Campsites (Laguna Novigrad), Plava Laguna, Abacus Tours, Liburnia Riviera hotels (Remisens), Arena Hospitality Group, Offshore Boote, Hotel&Restaurant Milan, Hotel CITTAR, Northern Sunshine Farms (H.Katarina) i Makarska Touristik. Splitsko-dalmatinska županija ove se godine po prvi put predstavlja na samostalnom štandu u sklopu kojega će se brojnim partnerima predstaviti degustacijom autohtonih sireva, pršuta, vina te koktelom „Srce Jadrana“.

Na sajmu je predstavljen i Park prirode Papuk u sklopu projekta Geoparkova koji imaju posebnost prirodnih ljepota.

Foto: FB A.J.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: