Velički vatrogasci se na 126. izvještajnoj skupštini pohvalili izvrsnim rezultatima i obnovom svoga doma /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

-Svečano je obilježena 125. godišnjica DVD Velika, operativne snage upriličile su vježbu brzine i spremnosti , te pokazali zavidnu brzinu i spremnost za intervenciju spašavanja koristeći sva potrebna sredstva i alate koje danas imaju na raspolaganju nakon čega je uslijedila svečana sjednica sa dodjelom priznanja članovima, te  organizacijama i pojedincima koji pomažu i surađuju sa vatrogascima- istakla je u izvješću o radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika na redovnoj 126. skupštini tajnica Zorica Adžić i dodala da je u 2019. godini zabilježeno više od 40 vatrogasnih intervencija i osamdesetak ostalih događaja.

U suradnji sa Službom civilne zaštite Požega, JVP Požeško-slavonske županije, HGSS stanicom Požega, Policijskom upravom i Hitnom medicinskom pomoći Požega u listopadu su proveli združenu pokaznu vježbu civilne zaštite, evakuacije, gašenja požara na objektu i potrage za nestalom osobom.

U lipnju su bili domaćin općinskog natjecanja osvojivši pet zlata i jedno srebro, a na županijskom natjecanju za djecu i mladež  osvojili sedmo, četvrto i drugo mjesto, te na županijskom natjecanju za odrasle peto i drugo mjesto tako da ženska VMŠ A ekipa ide na državno natjecanje. Nastavljena je suradnja s TZ Velike i udrugama, te su sudjelovali na niz događanja. Rad i trud  vatrogasaca prepoznala je općina Velika na čelu s načelnikom Vladom Bobanom i općinskim vijećem, te im uručila javno priznanje.

-Kruna investicija prošle godine je energetska obnova doma, vrijednost radova je 2, 367 milijuna kuna, financirali su ih Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i općina Velika, a izmijenjena je stolarija, postavljena rolo vrata na garažama, novi krov, plinska kotlovnica za grijanje i toplu vodu, fasada s mineralnom vunom, unutarnje uređenje doma, te asfaltirano parkiralište – nastavila je Z. Adžić i dodala da sada imaju 12 vatrogasaca, 15 vatrogasaca I klase, 13 dočasnika,10 dočasnika I klase, 6 časnika, te 9 časnika I klase, kao i 41 operativnih i 16 izvršujućih članova. Redovno financiranje općine Velika omogućilo nesmetan rad i aktivnosti društva.

Sudionike je pozdravio predsjednik DVD Velika Ante Adžić, a rad skupa pozdravili su Josip Ašenbrener, predstavnik Vatrogasne zajednice Požeštine i Dalibor Hrunka, zapovjednik JVP Požega, dok je pozdravne riječi uputio i županijski zapovjednik Josip Ugrin pohvalivši rad i zahvalio za suradnju.

-Vlada RH i općina su osigurali sredstva za obnovu doma, vi ste bili nositelji toga posla, a dobili ste dobre uvjete za rad što uz vaš naglasak  na rad sa mladeži i djecom osigurava daljnji napredak vatrogastva – kazao je u ovoj prigodi načelnik općine Velika Vlado Boban uz kojega je bila i predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović.

Na kraju skupštine dodijeljene su diplome za zvanja u vatrogastvu i specijalnosti, a tijekom druženja nastupio je zabavni sastav Prestige pod vodstvom Filipa Štiglića.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: