Velički umirovljenici skupine „Ledena berba“ sa svojim pjesmama nastupili u Mađarskoj /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Pjevačka i glazbena skupina „Ledena berba“ koja djeluje u sastavu Matice umirovljenika općine Velika  gostovala je na poziv zborova na umirovljeničkoj priredbi u susjednoj Mađarskoj, točnije u mjestu  Kačmar, smještenom na jugoistoku te zemlje.

Veličani su tamo gostovali po treći puta zastupajući svoj kraj  i predstavljajući se kao gosti iz Hrvatske zajedno na nastupu sa umirovljeničkim pjevačkim zborovima i glazbenim grupama u toj zemlji. Tamo je gostovalo osmero pjevača, te tri svirača „Ledene berbe“.

 -Mađarskim kolegama i posjetiteljima izveli smo svojih pet autorskih pjesama sa nedavno objavljenog našega trećeg albuma gdje nas je publika lijepo prihvatila i nagradila dugotrajnim pljeskom – kaže voditelj „Ledene berbe“ Konrad Katić i dodaje da  su domaćini i sudionici bili posebno  oduševljeni sa pjesmom „Velika“, te su od Veličana zatražili njen tekst jer je namjeravaju naučiti i izvoditi kako bi mogli predstavljati naš kraj u Mađarskoj.

Navedenu pjesmu objavljenu na prvom albumu „Ledene berbe“  2016. godine, napisao je Konrad Katić, koji je kompletan autor dakle napisao je za nju tekst, glazbu i aranžman.

Ovo gostovanje nastavak je višegodišnje suradnje mađarskih prijatelja sa Kulturno-umjetničkim društvom „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike kroz koju „Ledena berba“ gostuje tamo jednom godišnje gdje pored nastupa imaju  i druženja sa sudionicima. Uz to u navedenu suradnju uključena je Udruga Veličanka na čelu s njenim predsjednikom Stankom Ragužom, koji je uspostavio prijateljske odnose sa udrugama tog dijela Mađarske, te u nju uključio umirovljenike skupine „Ledena berba“ razvijajući tako međunarodnu kulturnu suradnju..

[FGAL id=261881]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: