Velički planinari pozivaju: U nedjelju planinarite s nama do Anđine barake ili istrčite Papučki cener!

Autor: D.K.

U nedjelju, 1. prosinca 2019. se održava 19. memorijalni pohod na Anđinu baraku, planinarska manifestacija  u spomen na jedanaestoricu hrvatskih branitelja koji su poginuli na Papuku 2. prosinca 1991. godine.

Riječ je o jednoj od najposjećenijih planinarskih manifestacija na ovom području na koju se svake godine odazove velik broj planinara iz cijele Slavonije.

Okupljanje sudionika je od 8,30 sati ispred crkve Sv. Augustina  u Velikoj, a polazak na pohod je u 9,15 sati. Paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima i molitva predviđeni su za 12 sati.

Organizatori pohoda na Anđinu baraku, PD „Mališćak“ iz Velike, pozivaju planinare da se u što većem broju odazovu pohodu, da odjeću prilagode hladnijim uvjetima, a za sve će sudionike biti organizirana zakuska, kuhano vino i čaj.

Istog će se dana trčati i memorijalna utrka “Papučki cener”, atletska utrka na 10 kilometara koja u 10,30 sati kreće ispred zgrade Parka prirode Papuk u Velikoj i trči se cestom prema Jankovcu do spomenika poginulim braniteljima. Start utrke je na 263 m/nv, najviša točka staze je na 780 m/nv, a  cilj na 735 m/nv. Utrka se održava šestu godinu za redom i već sada je prijavljeno gotovo 70 sudionika.

Zahtjevnu organizaciju Memorijalnog pohoda na Anđinu baraku i Papučkog cenera odrađuju članovi veličkog planinarskog društva „Mališćak“ uz potporu Općine Velika, tamošnje turističke zajednice i Požeško-slavonske županije.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek