Velički bazeni dobili novog vlasnika: Tvrtka „Vinota“ kćer „Color grupe“ otkupila potraživanja od banke-dogodine gradnja bazena

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/VELIKA – Čak 1,64 milijuna eura tvrtka „Vinota“, koja djeluje u sastavu „Color grupe“ iz Požege, uložila je za otkup potraživanja Podravskoj banci koje je imala tvrtka „Zlatne terme“ u čijem su vlasništvu velički bazeni sa pripadajućim zemljištem i ostalim nekretninama.

Goran Šutalo, vlasnik „Color grupe“

-Slijedi kroz ovršni postupak, jer je to pravni put, prenošenje nekretnina u vlasništvo „Vinote“ što bi trebalo biti završeno početkom 2017. godine tako da bi do ljeta bili vlasnici tih nekretnina – kaže nam Goran Šutalo, vlasnik „Color grupe“.

Čelnici te tvrtke i njene kćeri „Vinote“ u suradnji sa stručnjacima razmišljaju o temeljitoj rekonstrukciji bazena, te gradnji novih objekata kako bi se vratio nekadašnji sjaj veličkom turizmu baziran na prirodnom bogatstvu ovdašnjih izvorišta tople vode. Zbog toga se pripremaju projekti i dokumentacija za te zahvate.

-Uz otvorene gradit ćemo natkrivene bazene kako bi sezona turizma trajala cijelu godinu, a tu će se graditi i hotel – ističe u nastavku Šutalo i dodaje da bi u drugoj polovini iduće godine trebali krenuti građevinski radovi tako da bi 2018. godine bazeni bili u upotrebi.

Najavljuju apliciranje projekta razvoja veličkog turizma za sredstva  fondova Europske unije, a ukoliko za to dobiju “zeleno svjetlo“ predviđeno je proširenje ovih razvojnih planova vezanih uz bazenski kompleks u Velikoj što bi značilo dodatno obogaćivanje sadržaja i turističke ponude.

Ostvarenje ovih planova imat će značajan odraz na ukupan razvoj podpapučkog kraja jer će se otvarati nova radna mjesta, dolaskom izletnika i turista rast će potrošnja, a to može povući i razvoj poljoprivrede u tamošnjim obiteljskim gospodarstvima.

 

Komentiraj: