Velička pjesnikinja Danica Rončević napisala i ukrasila slikovnicu „Mačkica Lela“

Autor: Jelenko Topić

PRED MALIŠANIMA VRTIĆA U VELIKOJ SLIKOVNICU PREDSTAVILI ANA PIROVIĆ I IVAN ABIBOVIĆ

Nakon što je proteklih desetak godina objavila dvije zbirke vlastitih pjesama velička pjesnikinja umirovljena učiteljica Danica Rončević napisala je stihove i oslikala slikovnicu „Mačkica Lela“ koju je objavio „Birotisak“ iz Trnovca u nakladi od 400 primjeraka. Slikovnica je predstavljena javnosti u Dječjem vrtiću Velika pred njihovim polaznicima i roditeljima mališana, a o autorici i izdanju su govorili urednica Ana Pirović, dugogodišnja kulturna djelatnica toga kraja i pjesnik Ivan Abibović, potpredsjednik Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“ iz Požege.

-Ja volim mace, vole ih i djeca jer su one nježna stvorenja, a ovakvih slikovnica namijenjenih najmlađima ima malo – kazala je autorica Danica Rončević o motivima da se stvori ovo izdanje. Ona se zahvalila općini Velika, veličkom Dječjem vrtiću, Zadruzi „Veličanka“ i svima ostalima koju su dali potporu da slikovnica ugleda svjetlo dana.

Ravnateljica dječjeg vrtića Mira Adžić uručila je slikovnicu mališanima polaznicima vrtića koji su ovom prigodom izveli nekoliko izvornih slavonskih pjesama uz ples u kolu, a na samici ih je pratio mladi Ivan Lukić iz Drage. Autorica slikovnice Danica Rončević podijelila je poklone pojedincima koji su joj pomogli u pripremi i promociji.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: