Veleučilištu za projekt „RURAL-ENO-GASTRO(REG) bespovratno 870 tisuća kuna

Autor: Požega.EU

ZAGREB / POŽEGA – Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedran Mornar dodijelio je čelnicima fakulteta, visokih učilišta i znanstvenih institucija iz cijele Hrvatske ugovore za projekte čija provedba će trajati idućih 15 mjeseci. Tako je ugovor za projekt dobilo i Veleučilište u Požegi a projekti su bili prijavljeni na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja “Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira” za sredstva Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.

Ugovor za projekt „RURAL-ENO-GASTRO(REG): Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja“ u ime Veleučilišta u Požegi potpisao v.d. dekana dr.sc. Dinko Zima. Ukupni iznos projekta je 919.980,71 kn, a bespovratna sredstva iznose 871.957,72 kn.

Svrha projekta je vezana uz potrebu unapređenja kvalitete visokog obrazovanja na Veleučilištu u Požegi i instituciji partneru-Veleučilištu u Slavonskom Brodu, kroz razvoj i provedbu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. U postizanju tog cilja potrebno je izraditi cjelovite i djelomične kvalifikacije na studijima iz biotehničkih znanosti, koji su predmet kontinuirane revizije u okviru politike kvalitete nastave na Veleučilištu u Požegi. Nadalje, svrha će se ispuniti unapređenjem postojećih skupova ishoda učenja odgovarajuće razine te unapređenjem nastavničkih kompetencija zaposlenika Veleučilišta, podučavanjem poučavatelja, razvojem i primjenom inovativnih oblika obrazovanja zasnovanih na web 2.0 tehnologijama i stručnoj praksi.

(Foto: vup.hr)

Više iz kategorije