Veleučilište želi uložiti 10 milijuna kuna u dogradnju zgrade koju ima na korištenju

Veleučilište u Požegi (Small)POŽEGA – Ne prestaje “šum u komunikaciji” između aktualne gradske vlasti grada Požege i Veleučilišta u Požegi što potvrđuje još jedna činjenica koja je danas prezentirana i iznesena na konferenciji za novinare koju je sazvao gradonačelnik Požege Vedran Neferović na kojoj su bili njegovi zamjenici Mario Pilon i Darko Puljašić.

Veleučilište u Požegi se dopisom obratilo gradu Požegi u kojem traži suglasnost za dogradnju postojeće zgrade koju koristi a koja je u vlasništvu grada Požege. Radi se o investiranju za planiranu dogradnju glavne zgrade površine od 2.200 m2 u koju Veleučilište želi uložiti 10 milijuna kuna. Budući da se radi o bitnijim građevinskim preinakama korisnik zgrade, u ovom slučaju Veleučilište je u obvezi zatražiti pismenu suglasnost Grada.

-Ne tako davno sam pozvao Veleučilište i dekana i Upravno vijeće na komunikaciju i otvoreni razgovor s gradom Požegom po pitanju razvoja požeškog Veleučilišta. Mi smo na zatraženu suglasnost dali odgovor nešto duži jer iz ovih nekoliko rečenica mogu reći da će mi je drago da će biti ulaganja u zgradu Veleučilišta i da se Veleučilište širi. Naravno da grad Požega neće praviti nikakvu smetnju tome a cilj nam je svima da se Veleučilište u Požegi razvija i pozdravljamo tu inicijativu. Međutim, zar je teško dogovoriti “živi” sastanak, sjesti za isti stol, prezentirati projekt, reći što se želi, u kom pravcu, koji su sadržaji osim nastavnih potreba i sve to pojasniti gradonačelniku i Gradskom vijeću i reći što je to što Veleučilište u Požegi investira i što želi napraviti. Smetnji od strane ove vlasti nema – rekao je gradonačelnik Neferović nadovezujući se i na izgradnju studentskoga doma za što je spreman o tome razgovarati također sa Veleučilištem i pomoći oko svega potrebitog.

Gradonačelnik Neferović je prezentirao Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga financiranih iz operativnih prijedloga kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Intezitet potpore za takve projekte je 100% a prihvatljivi korisnici Javna visoka učilišta za izgradnju novih studentskih domova. Datum objave za financiranje projekta će biti 30.lipnja 2015. godine.

-Jasno ih pozivam da jasno i glasno kažu ima li Veleučilište želju, volju i projekt za izgradnju studentskoga doma u Požegi i planira li se uopće javiti na ovaj natječaj – pozvao je odgovorne i uputio pitanje odgovornima sa Veleučilišta gradonačelnik Neferović.

Može se postaviti pitanje s druge strane nije li malo preuranjeno postavljati takva pitanja jer se odluka vezana za taj projekt ima vremena donijeti.

O tome zašto nije dostavljena opširnija dokumentacija ili eventualno idejno rješenje za projekt dogradnje u koje misle uložiti 10 milijuna kuna, v.d. dekana Veleučilišta dr. sc. Dinko Zima pojašnjava da nisu željeli raditi idejni projekt dok ne dobiju suglasnost.

-Nismo željeli ulaziti u trošak izrade dokumentacije, s obzirom na to da nismo bili sigurni hoće li Grad dati suglasnost. Planiramo proširiti prostor, laboratorij i učionice – rekao je  Zima koji nije dao odgovor kako bi se i tko projekt financirao.

0 Comment

Send a Comment