Veleučilište u Požegi nositelj važnog projekta za podizanje poduzetničke klime

Autor: D.K.

NaslovnicaPOŽEGA – Projekt “Student business incubator: by the knowledge to the workplace”, vrijedan 1,2 milijuna kuna kojeg je nositelj Veleučilište u Požegi uz partnere Regionalnu razvojna agencija Panora i HGK Županijska komora Požega pokrenut je s ciljem povezivanja studenata, nezaposlenih i nastavnika Veleučilišta te partnera projekta. Projektom se želi poraditi na podizanju poduzetničke klime svjesni činjenice broja ne zaposlenih koji imaju određene ideje koje bi mogli implementirali u praksi.

dr.sc. Dinko Zima

V.d. dekana Veleučilišta dr.sc. Dinko Zima iskazao je veliko zadovoljstvo sa započinjanjem provedbe ovako vrijednog projekta koji je jedan od tri projekta unazad nekoliko godina.

-Trudimo se dosta da kroz znanje naših nastavnika ponudimo i dobro raspišemo projektnu dokumentaciju, a ovaj već treći projekt pokazuje da smo na dobrom putu i da naši nastavnici dobro rade – istaknuo je Zima.

Hrvatski zavod za zapošljavanje kao ugovorno tijelo financira projekt a dio projekta sufinancira Veleučilište kroz plaće nastavnika.

dr.sc. Berislav Andrlić

-Projekt je već krenuo u realizaciju u veljači i trajat će 18 mjeseci – rekao je dr.sc. Berislav Andrlić, v.d. prodekana za razvoj.

U izlaganju dr.sc. Andrlić pojasnio je osnovne ciljeve i specifičnosti projekta, te kao takove značajke općih ciljeva istaknuo povećanje stope zaposlenosti i samozapošljavanja kroz osnovani Studentski poduzetnički inkubator „Aktiva” putem novih obrazovnih, istraživačkih, mentorskih i savjetodavnih usluga u Inkubatoru.

Kao “specifični” cilj projekta ističe izgradnju kapaciteta Veleučilišta u Požegi osnivanjem „Studentskog poduzetničkog inkubatora „Aktiva”, razvijanje vještina i povećanje razine kvalificiranosti studenata i nezaposlenih osoba kroz provedbu EBC*L edukacije.

Aktivnosti projekta podijeljeni su u nekoliko faza, i to:  Opremanje i stavljanje u funkciju Studentskog poduzetničkog inkubatora „Aktiva”, kreiranje znanja i vještina za nezaposlene u funkciji kreiranja poslovnih ideja EBC*L edukacija za 20 nezaposlenih osoba i 20 izvanrednih studenata,  izrada baze podataka i povezivanje s poduzetnicima, kontinuirani razvoj inkubatora pod kojim se podrazumijeva konzultiranje poduzetnika, informiranje poduzetnika, prijava na nove natječaje i izdavanje časopisa i kao zadnja skupina upravljanje projektom u smislu zapošljavanje projekt menadžera, koordinacija sa partnerima (HGK, Panora), izvještavanje, evaluacija, visibility i održivost projekta.

Ocjenjujući ovaj projekt veoma kvalitetnim očekuje se uspješna edukacija, koja je priznata na razini EU, za 20 nezaposlenih osoba i 20 izvanrednih studenata.

Sudionici na projektu Sudionici na projektu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot