Veleučilište u Požegi nositelj važnog projekta za podizanje poduzetničke klime

Autor: DK

NaslovnicaPOŽEGA – Projekt “Student business incubator: by the knowledge to the workplace”, vrijedan 1,2 milijuna kuna kojeg je nositelj Veleučilište u Požegi uz partnere Regionalnu razvojna agencija Panora i HGK Županijska komora Požega pokrenut je s ciljem povezivanja studenata, nezaposlenih i nastavnika Veleučilišta te partnera projekta. Projektom se želi poraditi na podizanju poduzetničke klime svjesni činjenice broja ne zaposlenih koji imaju određene ideje koje bi mogli implementirali u praksi.

dr.sc. Dinko Zima

V.d. dekana Veleučilišta dr.sc. Dinko Zima iskazao je veliko zadovoljstvo sa započinjanjem provedbe ovako vrijednog projekta koji je jedan od tri projekta unazad nekoliko godina.

-Trudimo se dosta da kroz znanje naših nastavnika ponudimo i dobro raspišemo projektnu dokumentaciju, a ovaj već treći projekt pokazuje da smo na dobrom putu i da naši nastavnici dobro rade – istaknuo je Zima.

Hrvatski zavod za zapošljavanje kao ugovorno tijelo financira projekt a dio projekta sufinancira Veleučilište kroz plaće nastavnika.

dr.sc. Berislav Andrlić

-Projekt je već krenuo u realizaciju u veljači i trajat će 18 mjeseci – rekao je dr.sc. Berislav Andrlić, v.d. prodekana za razvoj.

U izlaganju dr.sc. Andrlić pojasnio je osnovne ciljeve i specifičnosti projekta, te kao takove značajke općih ciljeva istaknuo povećanje stope zaposlenosti i samozapošljavanja kroz osnovani Studentski poduzetnički inkubator „Aktiva” putem novih obrazovnih, istraživačkih, mentorskih i savjetodavnih usluga u Inkubatoru.

Kao “specifični” cilj projekta ističe izgradnju kapaciteta Veleučilišta u Požegi osnivanjem „Studentskog poduzetničkog inkubatora „Aktiva”, razvijanje vještina i povećanje razine kvalificiranosti studenata i nezaposlenih osoba kroz provedbu EBC*L edukacije.

Aktivnosti projekta podijeljeni su u nekoliko faza, i to:  Opremanje i stavljanje u funkciju Studentskog poduzetničkog inkubatora „Aktiva”, kreiranje znanja i vještina za nezaposlene u funkciji kreiranja poslovnih ideja EBC*L edukacija za 20 nezaposlenih osoba i 20 izvanrednih studenata,  izrada baze podataka i povezivanje s poduzetnicima, kontinuirani razvoj inkubatora pod kojim se podrazumijeva konzultiranje poduzetnika, informiranje poduzetnika, prijava na nove natječaje i izdavanje časopisa i kao zadnja skupina upravljanje projektom u smislu zapošljavanje projekt menadžera, koordinacija sa partnerima (HGK, Panora), izvještavanje, evaluacija, visibility i održivost projekta.

Ocjenjujući ovaj projekt veoma kvalitetnim očekuje se uspješna edukacija, koja je priznata na razini EU, za 20 nezaposlenih osoba i 20 izvanrednih studenata.

Sudionici na projektu Sudionici na projektu.

Komentiraj: