Veleučilište otvorilo vrata kolegama iz Istočne Europe, prvi stigli Ukrajinci

Autor: Jelenko Topić

blankPOŽEGA – Veleučilište u Požegi nastavlja intenzivnu suradnju sa europskom znanošću povezivanjem kroz projekte sa sličnim institucijama iz niz zemalja.

Tako su započeli provođenje međunarodnog projekta „Erasmus+“ kojemu je cilj šire povezivanje sa zemljama Istočne Europe, a  prvi su stigli Ukrajinci sa tasmošnjeg Ekonomskog fakulteta.

blank

dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi

 – Ovo je početak naše suradnje s Ukrajinom i ostalim zemljama Istočne Europe, a ostvarili smo sredstva za suradnju s Azerbejdžanom , Srbijom, Bjelorusijom i Gruzijom pa ćemo idućih godinu dana razmijeniti studente i profesore iz tih zemalja- istakao je je prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi Berislav Andrlić.

Prof. dr. Barbara Pisker ističe da je vrijednost ovog projekta 42 tisuće eura, a Veleučilište je kroz različite projekte ukupno povuklo 75 tisuća.

Sa Ukrajinom surađuju u oblasti ekonomije, a nakon toga sa kolegama iz Gruzije će surađivati na polju vinogradarstva, vinarstva i voćarstva. Planiraju do 2020. godine ići i na područja prehrambene tehnologije, vinogradarstva i prava kako bi na neki način zaokružili priču. Iz Ukrajine je došlo petero gostiju, a njihov će posjet imati još turistički i edukativni sadržaj.

Oni su održali predavanje djelatnicima požeškog Veleučilišta, a postili su Kutjevo i  Park prirode Papuk.

Uskoro će kroz ovaj projekt dva studenta iz Ukrajine doći u Požegu.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića