Veleučilište dobiva od grada Požege na korištenje zgrade i zemljište, te priprema izgradnju sportske dvorane

Autor: Jelenko Topić

Veleučilište u Požegi, osnovano 1998. godine, kontinuirano i intenzivno razvija sustav osiguravanja kvalitete, ulažući u imovinu i prostorne kapacitete, a posebno u razvoj ljudskih potencijala.

Nedavno uspješno završilo postupak reakreditacije te ga je međunarodno povjerenstvo proglasilo najboljim u našoj zemlji na osnovi ocjene razine kvalitete.

Završetkom postupka reakreditacije dobilo je bezuvjetnu Potvrdu Ministarstva znanosti i obrazovanja o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja čime je doseglo najvišu razinu koju može doseći visoko učilište koje izvodi stručne studije. Tako su se  stekli uvjeti da unutar sustava visokog obrazovanja napreduju na višu razinu, te postanemo sastavnica sveučilišta i pri tomu  zadržati svoju pravnu osobnost.

U skladu sa prijedlogom Nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godine u kojoj je jedan od ciljeva okrupnjavanje znanstvenog sustava u organizacijskom smislu radi postizanja potrebne kritične mase za izvrsna i međunarodno značajna istraživanja, kako bi poboljšalo znanstvenu djelatnosti i djelatnost visokog obrazovanja, Veleučilište je uputilo inicijativu Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za osnivanjem sveučilišne visokoškolske ustanove sa sjedištem u Požegi. Senat Sveučilišta krajem siječnja je donio odluku o imenovanju povjerenstva za utvrđivanje opravdanosti osnutka i načinu ustroja Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi u njegovom sastavu.

Kako bi se osigurali uvjeti za rad novoosnovane visokoškolske ustanove u Požegi, neophodno je, između ostaloga, osigurati i prostorne uvjete. Sporazumom o korištenju nekretnine u Vukovarskoj ulici u Požegi iz 2006. godine i  Aneksom tog sporazuma iz 2008. godine Grad Požega dodijelio je Veleučilištu na korištenje nekretninu koju čine tri zgrade sa pripadajućim zemljištem.

Stoga je Veleučilište od grada zatražilo da  tu nekretninu da na korištenje i upravljanje bez naknade i na neodređeno vrijeme visokom učilištu koje je pravni slijednik Veleučilišta u Požegi. Odluku o tomu Gradsko vijeće Požege treba donijeti na ovotjednoj sjednici, točnije 12. veljače.

Veleučilište tu priprema izgradnju montažne sportske dvorane za koju se priprema dokumentacija. Ona će se graditi iznad postojećih vanjskih terena za igru  u Vukovarskoj ulici u  Požegi, a uz sportsku dvoranu planira se postavljanje kontejnera za svlačionice, sanitarne čvorove i ostale pomoćne sadržaje. Ukupna građevinska bruto površina montažne sportske dvorane je oko tisuću četvornih metara, te površine kontejnera od oko 200 kvadrata.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88