Veleposlanik Izraela u radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji /FOTO/

Autor: DK

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, sa svojim zamjenicima, Vedranom Neferovićem i Željkom Jakopovićem primio je u službeni posjet veleposlanika Izraela u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilan Mor. Na sastanku su između ostalog razgovarali o potencijalima Požeško-slavonske županije i mogućoj suradnji.

-Imamo čast danas ugostiti u veleposlanika Izraela Nj.E. Ilana Mora koji je ovdje u službenom posjetu. Razgovarali smo o petencijalima naše županije te mogućnostima suradnje, ponajprije u poljoprivredi i turizmu, ali i drugim aktivnostima. Ekselencija je uputila poziv da posjetimo Izrael s požeško-slavonskim gospodarstvenicima kako bi vidjeli njihova iskustva i mogućnosti – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodajući kako je ponosan što može ugostiti visokog gosta u povijesnim županijskim prostorima.

Veleposlanik Nj.E. Ilan Mor je Požeško-slavonsku županiju radno je posjetio kao prvu izvan Zagreba i izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom u Požegu.

-Ovo je moj prvi radni posjet izvan Zagreba i vrlo sam sretan što sam u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji te što sam upoznao župana i njegove suradnike. Razgovarali smo vrlo informativno i konkretno o budućoj suradnji. Župan mi je predstavio potencijale ovog područja, te značajne točke vezane uz industriju i gospodarske grane – turizam, poljoprivredu, vinarstvo. Impresioniran sam onim što sam čuo i dao sam vrlo konkretan prijedlog za prvi korak buduće suradnje između ovog područja i Izraela. Riječ je o posjetu župana i gospodarstvenika Izraelu koji ćemo realizirati i to tako da se ostvare izravni susreti s izraelskim gospodarstvenicima. Uvjeren sam kako je to pravi način za uspostavljanje suradnje. Pozvao sam stoga župana jer važno je da Hrvati znaju kako Izrael može biti privlačan ne samo kao hodočasničko i turističko odredište već i kao prijateljska zemlja otvorena za gospodarsku suradnju – rekao je veleposlanik Nj.E. Ilan Mor.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: