Većina razreda su popunjeni – najviše slobodnih mjesta ostalo u Obrtničkoj!

Autor: V.M.

Obrtnička školaPOŽEGA – Ovog tjedna u srednjim školama su upisi i za većinu njih u Požegi time će završiti sav posao kada je o upisima u novu školsku godinu riječ. Naime, prema pristiglim prijavama, slobodnih mjesta za jesenski rok gotovo i nema. Izuzetak je samo Obrtnička škola. – Općenito uzevši, vrlo smo zadovoljni jer smo planirali upisati 154 učenika a, sudeći prema prijavnicama, u ljetnom roku će se upisati 137-ero učenika. Konkretno, kod četverogodišnjih zanimanja ostala su samo četiri mjesta u modnim tehničarima. Po neko slobodno mjesto još ima i u trogodišnjim zanimanjima, odnosno kod stolara, krojača, zidara i ličilaca-soboslikara. Oba razreda konobara i kuhara, u Požegi i Pleternici, su popunjeni – kazala je ravnateljica Iva Šnajder. Dodala je kako od planiranih zanimanja neće biti samo razreda tesara jer su se prijavila tek dva učenika.

Ekonomska škola je planirala upisati šest prvih razreda od 22 učenika i, kako je kazala ravnateljica Marinka Parac, svi će biti popunjeni u ljetnom upisnom roku. Slobodnih mjesta za jesen neće biti niti u gimnazijama. – Prijavilo se više učenika nego što smo planirali upisati ih. Kvaliteta našeg rada je prepoznata i izvan Požege pa ćemo tako u idućoj školskoj godini imati i 5 učenika iz Nove Gradiške, 2 iz Novske i jednog iz Đurđenovca. Većina su odlični učenici, tek nekolicina ih je vrlo dobrih.- kazao je ravnatelj Katoličke gimnazije s pravom javnosti vlč.Robert Mokri. Dodao je kako će se i u Opću i u Klasičnu gimnaziju upisati po 24 učenika. U Gimnaziji Požega predviđeno je upisati dva razreda od po 24 učenika u Opću gimnaziju, jedan razred od 24 učenika u Jezičnu gimnaziju i dva razreda sa 22 učenika u Prirodoslovno-matematičku gimnaziju a sva mjesta su popunjena već u ljetnom roku. – Koliki je interes bio za našu školu vidi se i po tome kako su morali otpasti neki, mislim da ih je dvadesetak, kojima je Gimnazija bila prvi izbor. Onih s drugim izborom je još i više – rekao je ravnatelj Pavao Bucić.

Vrlo malo slobodnih mjesta za jesen je ostalo u Tehničkoj školi, samo dva. Riječ je o jednom bravaru i jednom tokaru. Sva druga zanimanja su popunjena a ukupno je predviđeno u ovoj školi upisati 8 prvih razreda sa 22 učenika.

Tek nešto više slobodnih mjesta ostalo je u Poljoprivredno-prehrambenoj školi. Ukupno sedam. Oni koji se ne uspiju upisati ovog ljeta u željenu srednju školu, moći će tako ‘sreću okušati’ najesen u zanimanju poljoprivredni tehničar(opći) gdje je 5 slobodnih mjesta ili u zanimanju mehaničar poljoprivredne mehanizacije gdje su 2 slobodna mjesta. U ovoj školi je ukupno predviđeno upisati 120 učenika.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: