Veći broj prvašića u odnosu na prošlu školsku godinu upisan na području Velike, Kutjeva, Jakšića i triju požeških osnovnih škola

Autor: D.K.

Ohrabrujuću je podatak da će šest mališana više u novoj školskoj 2021/2022. u odnosu na prošlu 2020./2021. sjesti u školske klupe prvih razreda na području Požeško-slavonske županije. Takav podatak nije bio u prethodnim usporedbama školskih godina kada je bilo 12 manje upisanih prvašića.

U nekim je osnovnim školama osjetan veći broj upisanih u školskoj godini koja nam dolazi s usporedbom prethodne, a to je na području općine Velike i Jakšića te grada Kutjeva i triju požeških osnovnih škola, Dobriše Cesarića, Antuna Kanižlića i Katoličke osnovne škole.

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Velika upisana su 44 novoj školskoj godini dok je u prethodnoj bio 31, dakle 13 više. Broj upisanih u matičnoj školi je 21 te područnim školama Biškupci 16, Radovanci 6 i Toranj jedan prvašić. Pad u odnosu na proteklu školsku godinu je samo u Područnoj školi Toranj za jednog učenika.

Požeška Osnovna škola Dobriše Cesarića ima deset prvašića više upisanih u novoj školskoj godini u odnosu na prošlu, ukupno njih 62. Tom brojkom se nije izravnao manji broj upisanih uspoređujući 2019./2020 te 2020./2021. kada je 12 prvašića bilo manje upisanih.

Veći broj prvašića, njih osam, je upisanih u odnosu na prošlu školsku godinu je i na području grada Kutjeva. U područnim školama Gradište, Poreč, Ciglenik, Tominovac i Mitrovac nemaju niti jednog upisanog prvašića dok u matičnoj školi u Kutjevu upisano njih 23 te područnim Vetovo 12, Bektež 3,  Grabarje 3 i Kula 1.

Osnovna škola u Jakšiću već treću godinu za redom bilježi veći broj upisanih uspoređujući s prethodnim godinama. U novu školsku godinu ulaze s 42 upisana prvašića dok je prethodne 2020./2021. bilo njih 35, a 2019./2020. školske godine 26. Tako će matičnu jakšićku školu pohađati 38 prvašića, u područnim Tekić i Trapari po jedno, a u Treštanovcima dva. Područne škole u Cerovcu i Rajsavcu u novu školsku 2021./2022. ulaze bez prvašića.

Požeška Osnovna škola Antuna Kanižlića upisuje tri učenika više u novoj školskoj 2021./2022. godini u odnosu na prethodnu 2020./2021. Ohrabrujući je podatak da Područna škola u Vidovcima upisuje 15 prvašića u novoj školskoj godini što je za šest učenika više u odnosu na prošlu školsku godinu. Matična škola u Požegi ima 34 upisana učenika, 3 manje u odnosu na prošlu godinu.

Po jednog učenika više upisuju u novoj školskoj godini Osnovna škola u Trenkovu (17) i Katolička osnovna škola Požega (44).

S razlogom se treba izraziti zabrinutost u Osnovnoj školi Dragutina Lermana u Brestovcu gdje je 13 učenika manje upisanih u novoj školskoj godini u odnosu na prethodnu.

Devet je prvašića manje upisano u novoj školskoj godini u odnosu na prethodnu i u Osnovnoj školi Vilima Korajca u Kaptolu. Pad broja upisanih prvašića bilježi se i u pleterničkoj Osnovnoj školi, njih sedam u odnosu na prošlu školsku godinu te šest manje u požeškoj Osnovnoj školi Julija Kempfa, a dva u čaglinskoj.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek