Sve veći broj dječaka i djevojčica u veličkoj nogometnoj ekipi limača (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

VELIKA – Po prvi puta na zajedničkom druženju u prirodi sastao se sa roditeljima zavidan broj malih nogometaša veličkog Papuka predvođeni njihovim trenerom Antom Bulatom što će biti kako doznajemo praksa i u budućnosti.

Ante Bulat

-Imam čast da treniram limače nogometnog kluba Papuk Velika, a to su godišta od 2005. do 2010. godine u kojoj kategoriji imamo 44-ero djece, 33 dječaka i 11 djevojčica. Već mjesec i pol dana treniram u kojem vremenu je došao zavidan broj djece koja žele trenirati, 12 dječaka i sedam djevojčica. Imamo najavu da će se još njih odazvati na čega sam ponosan – ističe Ante Bulat koji je dodao kako kroz međusobno druženje i treniranje treba nastaviti i time djecu usmjeriti na pravi put jer u današnjoj ponudi nema kvalitetnih sadržaja te da mu je čast što je trener tolikom broju djece, a i želja da s njima ostane raditi dok ih ne izvede do kategorije kadeta i juniora.

Budući da ima puno djece treninzi su organizirani u dvije grupe, u jednoj su 22 dječaka dok je u drugoj 11 dječaka i 11 djevojčica. Već od kolovoza u planu je uvesti treninge posebno za djevojčice. Treninzi su inače četiri puta tjedno, a vikendima su igraju utakmice.

Do dolaska Ante Bulata sa manjim uzrastima, limačima, pionirima, kadetima i juniorima trenirao je Tin Raguž koji nije sve sto stizao zbog velikog broja djece koja žele trenirati. Puno je lakše i kvalitetnije raditi sad kad je došlo do rasterećenja s jednom kategorijom.

Roditelji djece su veoma zainteresirani da se s njima što kvalitetnije radi uz maksimalan angažman trenera Ante Bulata koji ima sve reference da u svemu tome može uspjeti na tom putu. Nogometna karijera Ante Bulata započela je u NK Šibeniku odakle je otišao na dvije i pol godine u NK Dinamo nakon čega se opet vratio u Šibenik. Bulat je bio dionik ekipe koja u Šibeniku zaslužna za ulazak iz druge u prvu ligu. Ponuda je bila 2012. godine da pojača ekipu u Hrvatskom dragovoljcu gdje je proveo godinu i pol dana i koji je ušao u prvu ligu dok je Bulat za njih igrao. Iz Hrvatskog dragovoljca se vraća ponovno u svoj Šibenik gdje je još neko vrijeme igrao ali ne još dugo jer su ozljede i četiri operacije učinile svoje pa je daljnji put u nogometu Anti Bulatu predodredio trenersku karijeru u kojoj će prema svemu sudeći polučiti kvalitetne i uspješne rezultate jer uz iskustvo na travnjaku upotpunjuje pohađanjem Akademije pri Hrvatskom nogometnom savezu koju je priveo gotovo kraju, ostao mu je još jedan ispit.

-Svi me pitaju zašto si izabrao najmanje kategorije da s njima radiš. Osobnog sam mišljenja da svi mi moramo krenuti od prvog razreda bez obzira gdje smo i za koga igrali. Iz svega ovoga vidim da je igrač biti jedno a trener nešto sasvim drugo. Jako će mi dobro doći ovaj rad s djecom, limačima. Želim ići stepenicu po stepenicu uz duboko uvjerenje da ću kroz šest do sedam godina biti trener seniorske momčadi. Plan mi je stručno se usavršavati i dalje školovati na Nogometnoj akademiji kako bi mogao raditi i biti stručno osposobljen kao trener za sve uzraste i kategorije.

Sadašnja ekipa limača NK Papuka trenira na pomoćnim terenima nekadašnjeg NK Kamen Ingrada. Bilo je određenih poteškoća što je na neki način riješeno na zadovoljstvo svih.

Kolege suigrači Ante Bulata iz NK Šibenika, Stipe Bačalić Grgić i Ivan Božić, kad su čuli da je Ante postao trener ponudili su se da pomognu i sponzoriraju potrebite opreme kako bi se treninzi mogli što kvalitetnije provoditi. Prihvatili su da kupe 44 majice za limače jer su ta djeca dolazila u svojim majicama na treninge, a kupili su i šest lopti. Obećali su i novu donaciju novih lopti koje će poslati do kraja ove godine.

-Svesrdnu pomoć obećala je općina Velika i njen načelnik Vlado Boban koji je zatražio plan rada kako bi vidio potrebe i mogućnosti jer je i njemu želja da rad s djecom uspije.

Veći broj djece nema mogućnost otići na more. Bit će omogućen odlazak svoj djecu na nekoliko dana u Šibenik, u rujnu, i to besplatno što je također jedna novina za što je prvenstveno zaslužan trener limača Ante Bulat, a djeca će imati priliku i pogledati utakmicu NK Šibenika što će za mnoge biti po prvi puta da prate utakmicu velikog kluba.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Veoma sam zadovoljan brojem djece koja treniraju, načinom rada kojemu je odgovorno pristupio trener Ante Bulat. Imali smo određenih problema zbog mjesta odvijanja treninga što smo za sada riješili što nije dugotrajno jer mi moramo tražiti bolja i kvalitetnija rješenja. Mi imamo stadion u Velikoj ali nemamo dovoljno sredstava da pratimo i plaćamo hladni pogon u tom objektu. Na nama je da riješimo trajno gdje će velička djeca i Veličani igrati nogomet jer mi sada igramo na terenima privatnika. Općina i da dobije na poklon sadašnji stadion ne bi se mogla nositi sa velikim troškovima za održavanje. U razmišljanjima smo, a možda je i smješno da ćemo pokraj tri nogometna terena morati graditi i četvrti i to na nekadašnjem igralištu. U Velikoj nedostaje aktivnosti za djecu što je i potvrda odaziva tolikog broja djece da žele trenirati nogomet. Mnoga djeca ne mogu otići na more, ne rade nam bazeni, nemaju kud. Zahvalan sam Valentinu Ragužu i Anti Bulatu što su preuzeli veliku odgovornost. Drago mi je da postoji jedno zajedništvo i što smo se svi ovdje okupili na jednom mjestu, roditelji, djeca i njihovi treneri – rekao je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: