VEČERAS ZAVRŠAVA “AUREA FEST“ U POŽEGI: Tamburaši sa 16 novih pjesama, te 16 hitova na „Zlatnim žicama Slavonije“

POŽEGA – Kićo, Škoro, Ćiro, Štef, Slavonske lole, Slavonski dukati, Cecilija, Sanja Hajduković i druga imena tamburaške glazbe donose večeras na završnoj večeri ovogodišnjeg „Aurea festa“ tj. „Zlatnim žicama Slavonije“  16 novih pjesama, a tu će biti i debitanti kao što su Sokak bez imena, Stjepan Japarić i drugi.

Proddirektor festivala „Zlatne žice Slavonije“ Dominik Škrabal ističe da ovaj nastup počevši od 21 sat izravno prenosi Hrvatska televizija na svom prvom programu, dok nastavak priredbe snimaju i odloženo će ga emitirati. Tada će isti izvođači izvesti 16 hitova sa ranijih požeških festivala.

-Ovaj festival iznio je puno hitova pa sam zahvalna što sam na njemu – kazala je novinarima Cecilija. Slično priča i njen kolega Jeršek.

-Drago mi je da sam u Požegi jer sam tu od 1993. godine i moji pjevački uspjesi vezani su za ovaj grad – kazao je Štef Jeršek.

Dakako nastavlja se Ulični festival, Muzej u loncu, Dječji zabavni park, te vinski sadržaji u Vino-gradu.

Uz večerašnji program Nikola Kristić i Siniša Leopold kao autori pjesme i pjevač Đani Stipaničev predstavili su pjesmu „Slavoniju ja volim“ koja će biti izvedena među novim skladbama.

0 Comment