VEČERAS FESTIVAL POPULARNE GLAZBE: Nove pop pjesme – nastavlja se Muzej u loncu, Ulični festival i sadržaju u Vino-gradu

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – „Aurea fest“ se nastavlja večeras Festivalom popularne glazbe na Trgu sv. Trojstva od 20 sati, a na konferenciji za medije iznijeti su sadržaji tog programa.

-U prvom dijelu poznata imena pop glazbe izvest će 16 novih pjesama, u drugom će isti izvođači pjevati uspješnice sa ranijih požeških festivala, a sve to snima i naknadno emitira HTV – kazao je prodirektor Festivala popularne glazbe Damjan Pirović. Očekuje se nastup Gazda, Begina, Posegane, Blanke Smoljić sa Mejašima, Geronima, Kristijan Rahimovskog, Antonije Šole, Vigora i drugih.

-Lanjska pjesama sa ovog festivala nam je bila uspješna, ove godine Miroslav Škoro i Denis Dumančić uglazbili su stihove Antonije Šole i očekujemo da će je publika dobro prihvatiti – ističe Mario Roth, solista osječke grupe „Vigor“.

Po prvi puta ovdje je i poznati autor Nenad Ninčević, dugogodišnji direktor Splitskog festivala.

-Impresivan je popis izvođača na požeškom festivalu, razvijajte ga i dalje jer je on prepoznatljiv na ovim prostorima – kazao je Ninčević. U Požegi debitira mlada Meri Andraković, koja je pobjednica „RTL zvjezdica“ i drugih natjecanja, a nastupa u mjuziklu HNK Osijek.

-Drago mi je da ću pjevati na ovom festivalu i to svoju prvu autorsku pjesmu- rekla je Meri.

Danas se nastavlja Muzej u loncu, Dječji zabavni park,Ulični festival u pješačkoj zoni i sadržaji u Vino-gradu na trgu. Pod nazivom „Najfinije iz Slavonije“ vrijedni djelatnici Gradskog muzeja Požega posjetiteljima festivala pripremaju u kuhinji na otvorenom prostoru središnjeg trga nepoznata jela sa prostora Slavonije kako bi se upoznali sa običajima i delicijama ovoga kraja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: