Važno je ljude podsjetiti na higijenske osnove jer tako sprečavmao mnoge bolesti

Autor: Požega.EU

POŽEGA – U prostorima Zavoda za javno zdravstvo održano je predavanje na temu higijene koje je organizirao HAZU – Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi uz stručnu potporu Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Epidemiolog dr. Ante Vitalija, koji je održao predavanje pred učenicima Katoličke gimnazije, dao je naglasak na obično pranje ruku, koje je od iznimnog higijenskog značaja, a koje svi olako shvaćamo.

dr. Ante Vitalija, epidemiolog u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

-Ovim predavanjem želimo podsjetiti širu javnost zašto je važno provoditi higijenu u vremenu u kojem živimo. Higijena je važna od najranijeg uzrasta, osnovne škole, radnog mjesta pa kroz cijeli život. Cilj epidemiologije je sprečavanje zaraznih bolesti, a higijena je i tu od iznimnog značaja.  Skloni smo razmišljati kako se neke situacije i neke stvari neće dogodti upravo nama, ali i danas bilježimo i brojne crijevne bolesti, ušljivost i svrab koji su primjereniji nekoj davnoj prošlosti. To je oko nas.Nastojimo ljude podsjetiti na neke higijenske osnove, one koje smo učili još u vrtićkoj dobi a skloni smo ih danas olako shvatiti – istakao je dr. Vitalija.

Na osnovne higijene valja se podsjetiti i u ovo vrijeme kada smo izloženi kapljičnim infekcijama. – Vrijeme je cijepljenja protiv gripe, a uz cijepivo koje je pristiglo  ove godine u količini od 5040 doza za područje naše županije, jedna od preventivnih mjera upravo je pravilno održavanje one osnovne higijene – naglasio je dr. Ante Vitalija.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot