Važno je ljude podsjetiti na higijenske osnove jer tako sprečavmao mnoge bolesti

Autor: Požega Portal

POŽEGA – U prostorima Zavoda za javno zdravstvo održano je predavanje na temu higijene koje je organizirao HAZU – Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi uz stručnu potporu Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Epidemiolog dr. Ante Vitalija, koji je održao predavanje pred učenicima Katoličke gimnazije, dao je naglasak na obično pranje ruku, koje je od iznimnog higijenskog značaja, a koje svi olako shvaćamo.

dr. Ante Vitalija, epidemiolog u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

-Ovim predavanjem želimo podsjetiti širu javnost zašto je važno provoditi higijenu u vremenu u kojem živimo. Higijena je važna od najranijeg uzrasta, osnovne škole, radnog mjesta pa kroz cijeli život. Cilj epidemiologije je sprečavanje zaraznih bolesti, a higijena je i tu od iznimnog značaja.  Skloni smo razmišljati kako se neke situacije i neke stvari neće dogodti upravo nama, ali i danas bilježimo i brojne crijevne bolesti, ušljivost i svrab koji su primjereniji nekoj davnoj prošlosti. To je oko nas.Nastojimo ljude podsjetiti na neke higijenske osnove, one koje smo učili još u vrtićkoj dobi a skloni smo ih danas olako shvatiti – istakao je dr. Vitalija.

Na osnovne higijene valja se podsjetiti i u ovo vrijeme kada smo izloženi kapljičnim infekcijama. – Vrijeme je cijepljenja protiv gripe, a uz cijepivo koje je pristiglo  ove godine u količini od 5040 doza za područje naše županije, jedna od preventivnih mjera upravo je pravilno održavanje one osnovne higijene – naglasio je dr. Ante Vitalija.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: