Vatrogastvo Požeško-slavonske županije je među vodećima u zemlji

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice održalo je sjednicu u objektu „Zlatni lug“ u Donjim Emovcima, a domaćin skupa bila je Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije.

Sudionike, a to su čelnici vatrogasnih zajednica svih hrvatskih županija, pozdravio je zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha istakavši u pozdravnoj riječi da su požeški vatrogasci prisutni na svim događanjima, te da je Županijska vatrogasna zajednica podigla standarde nabavom opreme, organiziranošću i razinom osposobljenosti, a vatrogasna društva su nositelji društvenog života u mnogim sredinama.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske Željko Petrović kroz prezentaciju vatrogastva svoje goste upoznao je sa operativnim djelovanjem, opremljenošću i brojnim stanjem ovdašnjih DVD-a.

Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice

Predsjedništvo HVZ-a donijelo je planske dokumente za iduću godinu, te razmatralo planske projekcije za slijedeće dvije godine.

-Po organiziranosti i aktivnostima vatrogastvo Požeško-slavonske županije je među vodećima u našoj zemlji jer vrlo dobro funkcionira, a opremljenost je zadovoljavajuća što ovisi o lokalnoj samoupravi-naglasio je načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović  dodavši da je požeško vatrogastvo u suradnji sa Vladom austrijskog Tirola tu napravilo golem iskorak jer su društva opremljena vozilima uključujući i onima za intervencije. Popović zaključuje da bi država trebala svim općinama i gradovima bez obzira na model organiziranja vatrogastva dati minimalna financijska sredstva, dok bi lokalna i područna samouprava dale dodatna sredstva za vatrogasce.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: