Vatrogasno društvo Grabarje ima čak 57 pripadnika uzrasta djece i mladeži!

Autor: Jelenko Topić

Nakon što je muška pjevačka skupina Grabarčani izvela državnu i vatrogasnu himnu počela je redovna izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grabarje kojom prilikom je tajnik Kruno Petrović podnio izvješće o radu u prošloj godini.

-Sudjelovali smo na obukama, osposobljavanjima i združenoj vježbi, nabavili dio osobne i skupne opreme, uz potporu grada Kutjeva izmijenili stolariju na kuhinji doma i pod u tom objektu, a imamo ekipe u svim vatrogasnim kategorijama – kazao je Petrović i dodao da je šest ekipa sudjelovalo na gradskom, sve su se plasirale na županijsko natjecanje, a ženska djeca su osvojila treće mjesto i ženska mladež prvo plasiravši se na državna natjecanja.

Društvo ima 160 članova od kojih je 57 u kategoriji djece i mladeži čime se ne može pohvaliti ni jedno selo u široj okolini. Lanjske godine imali su dvije intervencije, te organizirali tri zabave.

Predsjednik DVD Grabarje Branko Vido najavio je plan rada za ovu godinu ističući nabavu muljače za ispumpavanje vode, kupovinu zaštitne opreme, zatim rekonstrukciju rasvjete u domu, te uređenje spremišta.

-Čestitam na brojnim aktivnostima, imate mnogo članova, osobito mladih što je dobra perspektiva za budućnost – istakao je pozdravljajući skup gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. Pozdravne riječi još su uputili predstavnik Požeško-slavonske županije Ljuban Čolić, umirovljeni grabarački učitelj Ivan Abibović, te predstavnik Vatrogasne zajednice Požeštine Marko Ašenbrener.

-Vi ste među najboljim mladim društvima ovog kraja, a raduje me sudjelovanje ovolikog broja  djece i mladih – naglasio je Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Veteran ovog društva Ivan Javora primio je vatrogasnu spomenicu za 60 godina provedenih u vatrogastvu, a uručene su diplome za zvanja dočasnika prve klase koji su položili ispite.

Foto: D. Mirković [FAG id=272788]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek