Vatrogascima priznanja za rad i diplome za vatrogasna zvanja

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Sudjelovali smo na svim značajnim događajima na području općine Velika, sakupili i otpremili humanitarnu pomoć poplavom pogođenom stanovništvu Gunje, te svečano proslavili 120 godina rada društva – istakla je u izvješću o radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika na njegovoj121. godišnjoj skupštini tajnica Zorica Adžić, te dodala da je ovakvom radu doprinijela svesrdna pomoć općine Velika, te mještana Velike i Radovanaca u kojima žive podupirajući članovi.

Dejan Matijević. zapovjednik DVD-a Velika

Zapovjednik DVD Velika Dejan Matijević u svome je izvješću istakao združenu pokaznu vježbu četiri društva s područja Vatrogasniog centra Velika zajedna sa Stanicom Hrvatske gorske službe spašavanja, te intervencije na 9 požara, 140 tehničkih i 33 ostale intervencije njihovih  čedesetak izvršujućih članova. Pohvalno se izrazio o stručnom osposobljavanju pa je secijalnost za bolničara položilo 10 članova, za strojara i tehničke intervencije po četriri, te po 6 članova za dišne aparate i akcidente s opasnim tvarima.  Uz sve to sudjelovali su u sanaciji i sprečavanju poplava u Gunji, te u Trenkovu.

Prihvaćena su izvješća, te donijet program rada i izmjene statuta DVD Velika, kojega je obrazložio predsjednik Antun Adžić, a dodijeljene su diplome za vatrogasna zvanja.

Zahvalu za plodan rad društva izrekli su načelnik općine Velika Vlado Boban, te Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik najavivši natjecanja svih kategorija vatrogasaca ovog ljeta.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

Pohvale i čestitke na njihovom radu dao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je primio posebno priznanje za doprinos u obilježavanju jubileja DVD Velika.  Za posebne zasluge u radu društva kroz prošlu godinu kipić vatrogasca primili su Josip Kovačević, Robert Perašinić, Filip Feglaj, Ivan Stožicki, Josip Terzić, Dominik Kovačević, Dominik Štiglić, Matija Perić i Edi Šostić.

DSC_3946K

Više iz kategorije