Vatrogasci Zakorenja uz 13 intervencija i niz vježbi uredili svoje prostore

Autor: Jelenko Topić

Održavanje godišnjih skupština vatrogasnih društava na području županije je počelo u Zakorenju.Imali su 66. skupštinu,a predsjednik Slavko Lončarević kaže da je više od 140 članova od čega je 19 operativnih, 14 su pomladak i 19 mladež, prisutno su svim aktivnostima mjesta starog 620 godina.

-Imali smo radne akcije na održavanju opreme, te uređenju prostora i okoliša, 13 intervencija među kojima je 10 pumpanje vode nakon poplava, bili na vježbama i natjecanjima, a dio članova je osposobljen za zvanja i specijalnosti – istakao je o radu za prošlu godinu tajnik Matej Lončarević.

Imaju dobru suradnju sa područnom školom, mjesnim odborom i udrugama, a ove godine planiraju nabaviti kombi vozilo, te urediti potkrovlje spremišta. Zapovjednik Marko Radošić zbog  obaveza svoje je mjesto prepustio dosadašnjem zamjeniku Marku Mojsinoviću.

-Vatrogasci su aktivni, u ovoj godini pet društava  je ukupno dobilo 436 tisuća kuna, obnovljeni su domovi u tri sela, a slijedi obnova brestovačkog doma u vrijednosti 7 milijuna kuna – istakao je načelnik ove općine Zdravko Mandić. Uz njega su bili zamjenik mu Jozo Buće i predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac.

-Iako je vatrogastvo ugroženo odlaskom mladih vidljivo je da gdje oni djeluju cijelo selo živi – kazao je u ovoj prigodi zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović.

Pozdravio ih je i županijski vatrogasni čelnik Željko Petrović koji je naglasio kako je u prošloj godini otišlo 300 operativaca s područja Požeško-slavonske županije ali da primjer u Zakorenju pokazuje da i mala društvo mogu dobro raditi i operativno djelovati.

Dodijeljena su priznanja za položene ispite za zvanja i specijalnosti. Medalju Vatrogasni veteran primili su Mirko Ralašić i Stjepan Starčević, te spomenice za 30 godina u vatrogastvu Zvonko,Stjepan i Slavko Gagić, Zdravko Mandić, Jozo Buće i Đuro Gašpar.

Nakon skupštine tijekom druženja nastupio je glazbeni sastav „2+2“ iz Nove Gradiške.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »